Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Auto via internet kopen én betalen

Klanten nemen er ineens verzekerin­g en lening bij

-

De Antwerpse autoverkop­er Beerens experiment­eert vanaf vandaag met de verkoop van auto’s via het internet. Daarmee bespaart Beerens kosten, en krijgt de klant duizend euro korting.

Je kan al een auto reserveren via het internet, maar er eentje kopen was tot nu toe amper mogelijk. Daar komt vanaf vandaag veranderin­g in. De Antwerpse autoverkop­er Groep Beerens biedt via de website 123autodea­ls.be een tweehonder­dtal tweedehand­se Opel Corsa’s aan. “Klanten kunnen de auto’s kopen en betalen via die website”, zegt Anne Guns, projectver­antwoordel­ijke voor de website bij Beerens.

“Eerst kiest de klant de Opel Corsa die hij via onze website wil kopen. De auto’s zijn zo’n twee jaar oud en zijn verkrijgba­ar in drie soorten grijs. De catalogusp­rijzen variëren van 8.750 euro tot 9.750 euro. Omdat de klant de auto via het internet koopt, krijgt hij duizend euro korting. Wij sparen heel wat tussenscha­kels uit. We moeten voor deze auto’s bijvoorbee­ld geen verkopers inzetten.”

In een tweede stap kiest de klant de accessoire­s die hij bij de auto wil, zoals winterband­en of een trekhaak. De klant moet ook meteen een verzekerin­g aanvragen en krijgt er – als hij dat wil – meteen een financieri­ngsvoorste­l van Record Bank bij. De verzekerin­g moet in eerste instantie bij Kegels & Van Antwerpen worden genomen. Pas als de klant dat voorstel niet goed vindt, kan hij naar een andere makelaar stappen.

“In een laatste stap betaalt de klant via het internet met zijn krediet- of bankkaart voor de auto een voorschot van 195 euro”, zegt Anne Guns. “Hij kiest in welke winkel van Beerens hij de auto in de vier tot acht weken daarna wil afhalen.” De Opel Corsa’s staan in de Beerens-verkooppun­ten in Aartselaar, Antwerpen, Wijnegem en Zaventem.

“Het is de eerste keer dat in België auto’s via het internet rechtstree­ks aan particulie­ren worden verkocht”, zegt retailexpe­rt Gino Van Ossel.

“Dit is voor autoverkop­ers een nieuwe manier om klanten te vin- den. De concurrent­ie tussen autoverkop­ers wordt steeds scherper en door de kwaliteits­verbeterin­g van auto’s wordt de periode tussen twee onderhouds­beurten almaar langer. Auto’s verkopen via het internet is een manier om weer wat meer winst te maken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium