Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een dag vol zware verkeersel­lende

-

Verschille­nde grote en kleinere ongevallen op Antwerpse snelwegen zorgden maandag voor een felrode verkeerska­art. In vrijwel alle richtingen was er hinder. Er viel één slachtoffe­r.

Vroeg in de ochtendspi­ts liep het voor de eerste maal mis. Richting Nederland reden een vrachtwage­n en een wagen op elkaar in tussen de af- en oprit in Borgerhout. Drie rijstroken raakten ver- sperd. De Liefkensho­ektunnel werd daarop tolvrij gemaakt in de richting van Nederland. Later op de dag gebeurde er vrijwel op hetzelfde punt, in de andere richting, opnieuw een ongeval.

Drie personenwa­gens moesten getakeld worden. Bijgevolg werd ook de Liefkensho­ektunnel in de richting van Gent tolvrij gemaakt.

‘s Middags was de E313 aan de beurt. Ter hoogte van Massenhove­n, richting Antwerpen, reed een lichte bestelwage­n achteraan in op een vrachtwage­n. De be- stuurder van de bestelwage­n en zijn passagier zaten gekneld in het voertuig en raakten allebei zwaargewon­d. De vrachtwage­nchauffeur was in shock en werd ook naar het ziekenhuis gebracht.

Op de E19 in Brecht raakten drie vrachtwage­ns betrokken bij een aanrijding in de file. De chauffeur van de laatste vrachtwage­n in de rij kon niet tijdig remmen en reed in op de twee vrachtwage­ns voor hem. De Roemeense chauffeur overleefde de knal niet. De rech- terrijstro­ok richting Antwerpen was een tijdlang versperd. Bovendien ontstond er al vanaf Minderhout een file.

Ook de A12 bleef niet gespaard. In Antwerpen-Noord, richting Bergen op Zoom, gebeurde een ongeval met meerdere voertuigen, waardoor een vrachtwage­n schaar stond. Twee van de vier rijstroken waren versperd. In totaal moesten er twee vrachtwage­ns getakeld worden. Voor de tweede keer op slechts een paar uur tijd werd de Liefkensho­ektunnel richting Nederland tolvrij gemaakt.

“Het is niet bepaald een goede start van de werkweek in het Antwerpse”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeersce­ntrum. “Hoeveel kilometer file de verschille­nde aanrijding­en hebben veroorzaak­t kunnen we moeilijk zeggen. Maar Antwerpen sprong er maandag zeker bovenuit.”

 ?? FOTO BFM ?? Op de E313 reed een bestelwage­n in op een vrachtwage­n.
FOTO BFM Op de E313 reed een bestelwage­n in op een vrachtwage­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium