Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kriebelt om opnieuw cr ossen te lopen”

Britt Vanthillo verstevigt koppositie en gaat wellicht terug meer veldlopen

- (basp)

Na de voorlaatst­e proef van zondag, de veldloop, valt de Achtkamp van Brasschaat stilaan in zijn definitiev­e plooi. Jurgen De Beule en Britt Vanthillo wonnen de cross. In de stand staan Stefan Van Aelst en Britt Vanthillo nog wat steviger op kop.

b Bij de vrouwen demonstree­rde Britt Vanthillo. Met grote voorsprong snelde de tweevoudig provinciaa­l kampioene cross naar de zege. “Ik heb er een doorgedrev­en training van gemaakt. Als je alleen in het bos loopt, is het moeilijk om de motivatie hoog te houden. Na de cross ben ik zelfs nog een uurtje gaan lopen. Dat betekent dat ik niet kapot was.”

Door haar zege staat Vanthillo nu comfortabe­l op kop in de stand van de Achtkamp. “Normaal gezien zie ik het wel in orde komen. Enkel door materiaalp­ech kan het nog spannend worden. Maar ik heb nog twee zussen rondrijden, die desnoods hun fiets maar moeten afgeven (lacht).”

Vanthillo is van plan om zich deze winter opnieuw wat vaker te tonen in het veldlopen. “Vorig jaar deed ik geen competitie, maar ik heb toch wel zin om opnieuw crossen te lopen. Het kriebelt. Nu ik met de groep in Brasschaat bij trainer Staf train, begin ik terug zin te krijgen in competitie. Ik voel me stilaan wel klaar om eens te kijken waar ik sta. De crossen in Booischot en de Lilse Bergen worden volgende maand mijn eerste wedstrijde­n.”

Bij de mannen was er meer spanning voor de zege. Een kopgroep van drie met Jurgen De Beule, Ben De Wolf en Jan De Henau nam al snel een kleine voorsprong op onder anderen Toon Dierckx. In de laatste ronde kon De Beule de rest afschudden. De Henau werd tweede. Winnaar van de 1500m Toon Dierckx kon met een snelle eindsprint De Wolf nog verschalke­n en de derde plaats pakken.

Dirk Vermeiren maakte zijn favorieten­rol waar bij de veteranen. Paul Van Riel won de cross bij de masters.

Er rest de Achtkamper­s nu nog één proef: de veldrit van zondag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium