Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten voor de tit el gaan”

Antwerpcoa­ch Jeroen Baart gelooft in promotie van zijn club

-

Na een prima eerste ronde gaat eerstenati­onaler Antwerp als tweede de winterstop in. De ploeg van coach Jeroen Baart won het voorbije weekend nog met 03 bij streekgeno­ot Victory en telt slechts twee punten minder dan leider White Star.

Vorig seizoen degradeerd­e het traditie

b rijke Antwerp naar eerste klasse. Van bij het begin van dit seizoen was de ambitie duidelijk: zo vlug mogelijk weer promoveren naar de Audi Hockey League.

“We zijn in ieder geval op de goede weg”, zegt coach Jeroen Baart. “In ons team zitten heel wat jonge spelers en soms merk je dat zij nog wat ervaring missen. Zo verloren we onze uitwedstri­jd bij White Star, dat nu aan de leiding staat. Maar verder beschikken we wel nog over een aantal ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen.”

In zijn twaalf competitie­wedstrijde­n speelde Antwerp drie keer gelijk en verloor het slechts één wedstrijd. Bovendien beschikt het ook over de beste aanval en de beste defensie. Baart: “Dat maakt dat ik er vertrouwen in heb. Die tweede plaats is al goed voor promotie, maar er zit meer in. We moeten voluit voor de titel gaan. Daarom is het goed dat we White Star nog op ons veld mogen bekampen. Op bezoek bij hen waren wij de betere ploeg, maar we konden de kansen niet afmaken, terwijl zij dodelijk efficiënt waren.”

Nu hij met Antwerp actief is in eerste klasse, ziet Baart wel het grote verschil met de Audi Hockey League. “Met dit team zouden wij het in ereklasse zeer moeilijk hebben.”

In februari opent Antwerp de tweede competitie­helft met twee thuiswedst­rijden. Eerst komt Wellington op bezoek. Daarna is het de beurt aan Old Club. Een zes op zes is alvast mogelijk. Antwerp heeft een voorsprong van vier punten op Langeveld, dat derde staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium