Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een nieuw woonblok aan de jachthaven

- (anro)

Waar enkele jaren geleden nog een kraakvilla stond, verrijst eind 2018 het Thonethous­e. Een klein appartemen­tencomplex langs de Schelde.

Een nieuw woonblokje voor Linkeroeve­r is in de maak. Schuin tegenover de jachthaven is Bouwondern­eming Jos Dejongh de werkzaamhe­den aan het Thonethous­e begonnen, genoemd naar de Thonetlaan, waarin het ligt. Op termijn verrijst er een complex van vier verdieping­en met acht appartemen­ten, een penthouse, kantoorrui­mtes en een ondergrond­se ruimte voor veertien wagens, een fietsensta­lling en bergingen.

Architect Kris Rymenants koos ervoor het gebouw in massieve rode baksteen op te trekken, andere materialen zullen zichtbeton, zwartgelak­t schrijnwer­k en hout zijn. Het design zou sober blijven en goed in de omgeving passen, met strakke lijnen. Bovenop het gebouw komt een daktuin en onderaan nog privétuine­n voor de onderste woningen. Op de site van duizend vierkante meter stond vroeger een afgeleefde villa, die door krakers werd bewoond.

Het gebouwtje komt dus tegenover de jachthaven te liggen, een eerder rustige omgeving. “In deze residentië­le buurt op Linkeroe- ver, vlak bij de Schelde, staat zelden of nooit iets te koop. Er zijn weinig mogelijkhe­den voor nieuwbouwp­rojecten in deze omgeving. Het laatste dateert al van bijna tien jaar geleden. De grote troef van dit project is de ligging. Het is er rustig en aangenaam wonen, met veel groen en de waterkant vlakbij. Met de fiets of met de waterbus ben je bovendien op korte tijd in centrum Antwerpen”, benadrukt Rymenants.

Het bouwwerk zou eind volgend jaar helemaal afgewerkt moeten zijn, de verkoop van de appartemen­ten is al volop aan de gang. De woningen op de lagere etages worden 92 tot 167 vierkante meter groot en hebben een startprijs van 289.000 euro. De penthouse met uitzicht op de Schelde zou voor 750.000 plus taksen uw stulpje kunnen worden.

 ?? FOTO RR ?? Een simulatie van Thonethous­e, tegen eind 2018 goed voor onder meer acht appartemen­ten, een penthouse en kantoorrui­mtes.
FOTO RR Een simulatie van Thonethous­e, tegen eind 2018 goed voor onder meer acht appartemen­ten, een penthouse en kantoorrui­mtes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium