Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sint-Rochuskerk in de schijnwerp­ers

- (jas)

De SintRochus­kerk in Deurne krijgt deze week een volledige nieuwe, duurzame en op maat gemaakte verlichtin­g. Het district wil de kerk in de spotlight zetten.

Eandis startte maandag met de plaatsing van 31 verlichtin­gsarmature­n aan de Sint-Rochuskerk, in de Sint-Rochusstra­at in Deurne. Dat gebeurt met duurzame ledverlich­ting en moet van de kerk een nachtelijk herkenning­spunt maken, en ook het district Deurne zo in de spotlights zetten. De verlichtin­g heeft zowel een functionel­e als esthetisch­e rol en moet dus ook een unieke beleving in het straatbeel­d tot stand brengen.

Het district Deurne maakte 60.000 euro vrij voor het lichtplan van de Sint-Rochuskerk. “Als de werken volgens schema verlopen, zou de kerk woensdag al prachtig verlicht worden”, zegt districtsv­oorzitter Tjerk Sekeris (N-VA). “Ook voor de Sint-Fredegandu­skerk ligt een lichtplan klaar, maar dat zal pas in uitvoering gaan na de heraanleg van het Rode Kruisplein en dus kijken we daarvoor naar 2021. Het districtsh­uis zal ook een unieke verlichtin­g krijgen, dat zal in 2020 gebeuren”, weet Sekeris.

“In 2019 is het aan het Vredegerec­ht op het Cogelsplei­n. We zijn daarvoor voornameli­jk afhanke- lijk van de planning van Eandis, die naast Deurne ook nog verschille­nde projecten op stapel hebben liggen. Het zal in ieder geval een heel ander gevoel geven voor wie ’s nachts die plekken passeert.”

 ?? FOTO RR ?? Een simulatie van de nieuwe en duurzame verlichtin­g.
FOTO RR Een simulatie van de nieuwe en duurzame verlichtin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium