Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bondscoach Sven Vanthouren­hout had me de ssert beloofd”

Toon Vandebosch is zondagmidd­ag maar net naast het podium gevallen op de wereldbeke­rmanche van Bogense. Als neobelofte eindigde de renner van BeobankCor­endon in Denemarken als tweede beste Belg.

-

“Jammer dat ik zo slecht ben gestart”, sprak de winnaar van de wereldbeke­r bij de juniores vorig jaar. “Pas rond de 25ste positie kon ik het veld induiken. Maar al in de eerste ronde kon ik een pak renners voorbijste­ken, zodat ik op het einde van de eerste ronde al in achtste positie zat. In de tweede ronde geraakte ik in het spoor van de Nederlande­r Joris Nieuwenhui­s en zat ik in vijfde positie. Jammer dat de kloof op de Neder- lander Sieben Wouters iets te groot was, anders had een plaats op het podium echt wel gekund. Op internatio­naal niveau was dit mijn beste prestatie van het seizoen. Ik zet ze naast mijn tweede plaats in de lastige Superprest­igewedstri­jd in Zonhoven.”

Vooraf had Vandebosch nochtans getekend voor een plaats in de top tien. “De tegenstand in zo’n wereldbeke­rwedstrijd is altijd moeilijk in te schatten. Er duiken altijd renners op die je niet zo goed kent en die al eens voor een verrassing kunnen zorgen. Als eerstejaar­s is het ook niet altijd evident om vooraan strijd te leveren. Tenzij je Thomas Pidcock heet, natuurlijk. Die steekt er echt bovenuit.”

De veldrijder uit Malle had in Bogense ook zijn voordeel met het parcours. “Het was een vrij snelle en technische omloop. Op sommige delen van het circuit moest je wel op de tanden bijten, omdat de wind daar fel in het nadeel blies. Zeker in de lange rechte stukken was dat het geval. Het heeft me niet kunnen kraken, met die vierde plaats als gevolg. Bondscoach Sven Vanthouren­hout had me een dessert beloofd als ik sterk zou presteren. Daar heb ik hem ’s avonds eventjes fijntjes aan herinnerd (lacht). Dit resultaat geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik reis met een heel goed gevoel naar huis en voel me gewapend om verder mooie uitslagen te blijven neerzetten. Hopelijk volgende week al in het Duitse Zeven.”

 ?? FOTO BELGA ?? Toon Vandebosch. Knap vierde in het Deense Bogense.
FOTO BELGA Toon Vandebosch. Knap vierde in het Deense Bogense.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium