Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Frustreren­d dat je niet wint terwijl je zoveel beter bent”

Roy Mauro en Berchem Sport verliezen match die ze nooit hadden mogen verliezen

- HUGO FRET

Ook na de uitmatch op Hamme blijft Berchem steken op één schamel puntje buitenshui­s. Geelzwart maakte in Oost-Vlaanderen zeker aanspraak op een punt, maar bleef na een pijnlijke 32 nederlaag opnieuw met lege handen achter.

“Ik was echt ongelofeli­jk gefrustree­rd na de match van zondag”, zegt Roy Mauro. “Ik ben altijd al een slechte verliezer geweest, maar verliezen van een ploeg die over heel wat minder kwaliteit beschikt dan wij … Dat had nooit mogen gebeuren. We kwamen veel te snel 1-0 achter, maar dan hebben we de juiste mentalitei­t getoond. Op karakter en met degelijk voetbal knokten we ons naar een 1-2 voorsprong. Dat het dan nog voor de rust opnieuw weer 3-2 werd, was absoluut vermijdbaa­r. Bovendien kregen we net voor de pauze zelf de kans om er nog 3-3 van te maken.”

Nicky Hayeneffec­t

Maar ook na de rust had Berchem nog meer dan genoeg mogelijkhe­den om het laken naar zich toe te trekken. Mauro: “Na de pauze domineerde­n we Hamme. Alleen maakten we de kans niet af. En ja, dan kan je niet winnen, zeker. Het klinkt cliché, maar het was wel het geval. Maar goed, laten we hieruit lessen trekken en zeker niemand met de vinger wijzen. Ondanks de onverdiend­e nederlaag moeten we verderbouw­en op het positieve. We beleven als groep weer plezier op training. Iets wat tijdens de wedstrijd werd omgezet in enthousias­me. Ook onze twee doelpunten mochten zeker gezien worden. De peptalk van onze nieuwe coach (Nicky Hay

en, red.) tijdens de rust werd door iedereen goed opgepikt. Er zat weer een positieve drive en veel beleving in de ploeg. Technisch en tactisch klopte het allemaal en we zochten naar voetballen­de oplossinge­n. Al- leen zijn we onszelf vergeten te belonen. Jammer dat die laatste kans door Stef Van den Heuvel over het lege doel werd geschoven. Ik gunde Stef dat doelpunt. Hij worstelt zich echt door een moeilijke periode.”

Op naar volgend weekend dan maar zeker, als geel-zwart de verplaatsi­ng maakt naar Patro Eisden. “We hebben nu een week om samen hard te werken en ons optimaal voor te bereiden op onze tweede achtereenv­olgende verplaatsi­ng. In Limburg moet dat erbarmelij­ke één puntje dat we tot nog toe buitenshui­s slechts wisten te halen van de tabellen”, aldus Mauro.

 ?? FOTO ERIK WESTERLINC­K ?? Leandro Zorbo vecht om de bal met Lander De Keersmaeke­r van Hamme. Berchem kreeg in OostVlaand­eren niet wat het verdiende.
FOTO ERIK WESTERLINC­K Leandro Zorbo vecht om de bal met Lander De Keersmaeke­r van Hamme. Berchem kreeg in OostVlaand­eren niet wat het verdiende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium