Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet de eerste keer dat we met vuur spelen”

Sterke Jonas Laureys heeft met drie assists groot aandeel in zege tegen Ronse

- (pni)

Bloed, zweet en tranen had Rupel Boom zondag nodig om de zege te pakken tegen Ronse. Tot de slotminuut was het bibberen voor de Steenbakke­rs om de 43 zege binnen te halen.

“Eigenlijk had de wedstrijd aan de rust altijd al gespeeld moeten zijn”, zegt Jonas Laureys, doe zondag goed was voor drie assists. “We speelden een beresterke eerste helft en stonden halfweg al 4-1 voor. Dan mag je nooit meer in de problemen komen. Maar we kwamen niet scherp genoeg uit de kleedkamer en Ronse profiteerd­e daar meteen van door een tweede keer te scoren. Dat doelpunt bracht bij hen het geloof terug. We hebben een hele tweede helft afgezien, zeker na de 4-3. Ik ben dan ook eerder opgelucht dan tevreden.”

Moeizame zege of niet, door de driepunter springt Rupel Boom wel weer over Harelbeke naar de tweede plaats in de stand, op drie punten van leider Sparta Petegem. Laureys: “Dat is uiteraard positief. Zeker met het duel van komend weekend op Harelbeke in het vooruitzic­ht. Ook Petegem liet punten liggen, ook dat is goed nieuws. Maar we hebben tegen Ronse vooral zelf met vuur gespeeld en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Een match controlere­n blijft het voornaamst­e werkpunt voor deze groep.”

Voor Laureys zelf loopt het de laatste weken best lekker. Vorige week was hij op Bornem al goed voor twee doelpunten. Tegen Ronse zorgde hij voor drie assists. “Ik mag zeker niet klagen en probeer week na week belangrijk te zijn voor de ploeg. Dat kan op verschille­nde manieren. We staan zeer sterk op offensief vlak. De automatism­en met Adesanya en Put zijn er al een tijdje. Met ook nog onze hoog opkomende backs, komt in onze ploeg het gevaar van alle kanten. Waar Rupel Boom speelt, valt er altijd iets te beleven. Alleen maken we het zelf soms net iets te spannend.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jonas Laureys.
FOTO GOYVAERTS Jonas Laureys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium