Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer van de nederlaag, maar ik kan mezelf weinig verwijten”

Doelman Yorne Pirotte houdt dubbel gevoel over aan debuut

- (en)

Het was balen voor Cappellen na de onverwacht zware 03 nederlaag tegen Hades. Jammer ook voor reservedoe­lman Yorne Pirotte, die zo het goede gevoel van zijn debuut grotendeel­s zag verknald worden.

Door de schouderbl­essure van Sten Vandenboss­che kreeg Yorne Pirotte sneller dan verwacht zijn kans tussen de geel-rode palen.

“Vrijdag had ik nog met de beloften gespeeld”, zegt de net zeventien jaar geworden doelman. “Zaterdagmo­rgen kreeg ik telefoon dat Sten niet fit was en dat ik moest starten. Dat was natuurlijk even slikken, maar veel tijd heb je dan ook niet meer om je zenuwachti­g te maken. Wat plukwerk en terugspeel­ballen in het wedstrijdb­egin deden mijn vertrouwen en de rust toenemen, zodat ik me al snel goed in mijn vel voelde. Dat ik bij de eerste gevaarlijk­e standjes geklopt werd, was wel rot. Gelukkig had ik mezelf daarbij niets te verwijten.”

Veel gelegenhei­d om zich in de kijker te spelen, kreeg Pirotte echter niet. “We waren doorlopend baas. Ik zag nauwelijks een bal. Natuurlijk is het dan frustreren­d dat die enkele gevaarlijk­e acties meteen een doelpunt opleverden. Dat is wellicht het grote verschil met de wedstrijde­n bij de beloften en de jeugd. De snelheid van uitvoering en de efficiënti­e liggen een stuk hoger. Op training wordt daar hard aan gewerkt, maar pas in een wedstrijd ondervind je dat echt aan den lijve. Als het nodig blijkt, hoop ik de volgende weken een waardig alternatie­f voor Sten te zijn. Mijn debuut is al meer dan ik dit seizoen verwachtte, maar dit mag geen eindpunt zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium