Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zege die net op het juiste moment komt”

Doelman Wouter Goris bezorgt Ternesse met strafschop­save belangrijk­e driepunter

- STIJN DRUANT

Een reeks neerzetten lukte nog niet, maar promovendu­s Ternesse lijkt met horten en stoten stilaan toch het juiste ritme te pakken te krijgen. Getuige daarvan de 01 uitzege van zondag op het veld van WoluweZave­ntem. Al mochten de Wommelgemn­aren wel doelman Wouter Goris danken, die een late strafschop stopte.

“Om eerlijk te zijn: ik ben niet echt een penaltypak­ker”, zegt Goris. “Het was trouwens mijn eerste penalty van het seizoen. Ik zat in de goede hoek, maar de strafschop was ook niet echt perfect getrapt. Ik had dus ook wel wat geluk. Het doet altijd deugd om zo’n strafschop te stoppen. Zeker als het de drie punten oplevert. Maar goed, onze zege was ook gewoon terecht. We waren de betere ploeg en kunnen de punten trouwens goed gebruiken. In onze situatie is er toch een wereld van verschil tussen één punt pakken of drie punten.”

Eerste clean sheet

Door zijn gestopte strafschop hield Goris ook meteen de nul op het bord. Pas de eerste keer dit seizoen voor Ternesse.

“Dat doet deugd bij mezelf, maar ook bij mijn defensie. Zeker na onze wisselvall­ige weken en maanden. Door de zege vinden we opnieuw aansluitin­g bij de middenmoot. Al staat alles nog redelijk kort opeen in het klassement. Met nog drie wedstrijde­n te gaan in de heenronde zouden we van onze huidige zestien punten er graag twintig maken, zodat we na Nieuwjaar een rustig seizoen kunnen gaan draaien. Deze zege kwam daarom echt net op tijd. Nu moeten we in eigen huis verderbouw­en op dit elan en eindelijk eens een reeks gaan neerzetten. Al is dat makkelijke­r gezegd dan gedaan. Alles zit erg kort bij mekaar in deze reeks. Je moet elke week bij de les zijn om de punten te kunnen pakken. Vorig seizoen kon het nog vaak puur op kwaliteit, nu moeten we echt elke week top zijn en een topmentali­teit tonen om punten te halen. Het blijft knokken. Dat zag je ook zondag tegen Woluwe-Zaventem: drang, drive en mentalitei­t. Maar als we dat tonen, loont het wel. Deze kern is goed genoeg om zich te redden. Maar goed, laten we nu maar eerst zien dat we wegraken uit de onderste regionen. Daarna zien we wel. Voorlopig is het toch nog vooral naar onderen kijken.”

 ?? FOTO SMB ?? Wouter Goris. De doelman van Ternesse stopte op het veld van WoluweZave­ntem een strafschop.
FOTO SMB Wouter Goris. De doelman van Ternesse stopte op het veld van WoluweZave­ntem een strafschop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium