Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben nu t och al een kloo fje kunnen slaan met de r ode lantaarn”

Wannes Haemels en co spelen afstraffin­g van tegen Houtvenne van zich af

- (givl)

Na de afstraffin­g tegen Houtvenne, boekte Nijlen tegen Wellen een felbevocht­en en verdiende overwinnin­g. Door deze zege kan blauwwit de degradatie­plaatsen weer even verlaten.

“Het was zeker geen mooie match om naar te kijken”, zegt Wannes Haemels, die na een kwartier de geblesseer­de Kenny Thompson kwam vervangen. “We hadden de match onder controle en gaven weinig weg. Dat was een groot verschil met vorige week. Die afstraffin­g van tegen Houtvenne wilden we zo snel mogelijk rechtzette­n en dat hebben we ook gedaan. Het duurde wel lang alvorens dat verlossend­e doelpunt kwam, maar dat kwam ook omdat het spel constant stil lag door de vele fouten die Wellen maakte. Ik vind trouwens ook dat we dit keer tegen tien man gespeeld hebben zoals het moest. We hielden het veld goed breed, zodat de spelers van Wellen moe werden en dat heeft uiteindeli­jk geloond.”

Na een kwartier mocht Haemels in een potige match zijn opwachting komen maken. “Dat was niet zo makkelijk. Zeker omdat ik het altijd wat lastig heb om in de match te komen als ik moet invallen. Maar omdat het zo vroeg was, kreeg ik wel wat tijd om me aan te passen. Ik was vooral blij dat we wonnen, in deze reeks schiet je niet veel op met een gelijkspel. We pakken nu zes op negen en hebben toch al een kloofje met de laatste. Al staat alles nog dicht bij elkaar. Naar het klassement moeten we voorlopig nog niet te veel kijken. We moeten vooral kijken naar het aantal punten dat we pakken.”

Misschien kan Nijlen bij wat meeval zelfs mikken op de tweede periode. Haemels: “Zo ver kijken we niet vooruit. Wij delen het seizoen altijd in in blokken van vijf matchen. Mochten we na acht van de tien matchen nog goed staan, kunnen we daar onze zinnen op zetten. Maar nu (na twee wedstrijde­n in de tweede periode, red.) is daar

nog geen sprake van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium