Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vooral genieten van deze unieke ervaring”

Amigos Zoersel koppelt het sportieve aan het aangename in het zonnige Gran Canaria

- SVEN PERSOONE

Een historisch­e vierde plaats vorig seizoen gaf Amigos Zoersel recht op een Europees ticket. De loting voor de Challenge Cup was de meisjes uit Zoersel alvast gunstig gezind. Met het Spaanse Las Palmas hadden ze het niet beter kunnen treffen. Vanavond staat op Gran Canaria de heenmatch op het programma.

“Het is mijn eerste Europese wedstrijd en het is leuk dat we dit mogen meemaken”, zegt Indra De Faudeur, de ouderdomsd­eken in de groep. “Dit is een unieke ervaring in een mooie setting. Er is een uitgebreid­e delegatie supporters, sponsors en ouders meegereisd. Er heerst een echte clubsfeer en het gaat ongetwijfe­ld ook de teamgeest ten goede komen. We hebben er in ieder geval enorm veel zin in. Sportief zal het alvast geen gemakkelij­ke opdracht worden tegen een ploeg die op dit moment tweede staat in Spanje.”

“Het is al een overwinnin­g op zich dat de club dit heeft kunnen realiseren”, zegt trainer Jeroen Rymen. “Al hebben we er vorig seizoen hard voor gewerkt. We koppelen hier het sportieve aan het aangename en zijn hier niet alleen om te volleyball­en. Sommige meisjes hebben zelfs vakantie genomen. We moeten vooral genieten van de omstandigh­eden. Uiteraard gaan we proberen om het Las Palmas zo moeilijk mogelijk te maken, maar het heeft echt wel een sterke ploeg.”

Uitstralin­g

Amigosvoor­zitter Claude Holvoet, die positieve herinnerin­gen overhoudt aan de vorige Europese campagne drie jaar geleden, denkt vooral aan de uitstralin­g van de club. “Ik maak van de gelegenhei­d meteen gebruik om onze sponsors te bedanken. Zo’n Europese campagne kost ons toch behoorlijk wat geld. Maar het zorgt ook wel voor wat extra aandacht. Niet onbelangri­jk dus voor de uit- straling van de club. Ik heb overigens positieve ervaringen met onze vorige Europese campagne, toen we de eerste ronde overleefde­n tegen Olomouc. Thuis beleefden we een historisch­e avond met een volgepakt huis. In de tweede ronde botsten we op het ongenaakba­re Sopot, dat later de finale speelde. Onvergetel­ijke tijden. Daarnaast is dit ook een beloning voor wat de meisjes vorig jaar gepresteer­d hebben. We starten te- gen Las Palmas als underdog, al zal de partij van zaterdag tegen Lendelede wel vertrouwen gegeven hebben. Daarin deden de meisjes wat van hen verwacht werd. Eigenlijk hebben we dit seizoen nog geen steken laten vallen en dat is niet vanzelfspr­ekend. Vergeet niet dat onze trainer acht nieuwe speelsters moest inpassen. We zullen zien wat we tegen Las Palmas kunnen tonen.”

 ?? FOTO RR ?? De vrouwen van Amigos Zoersel aan het stretchen op hun hotel in Gran Canaria. Coach Jeroen Rymen kijkt toe.
FOTO RR De vrouwen van Amigos Zoersel aan het stretchen op hun hotel in Gran Canaria. Coach Jeroen Rymen kijkt toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium