Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zenuwen snel van ons afgespeeld”

Titelverde­diger AKC/Luma van coach Bo Van Hoof begint foutloos aan competitie

- (lwi)

AKC/Luma is de zaalcompet­itie prima begonnen. De titelverde­diger won op de eerste speeldag in eigen huis vlot met 2313 van fusieclub Riviera/Deurne.

“Zo’n eerste competitie­wedstrijd geeft toch altijd wat spanning”, zegt coach Bo Van Hoof. “We gingen dan ook zenuwachti­g van start. Het liep niet zo vlot als ik gewild had. Maar uiteindeli­jk kwam het toch los en vielen de doelpunten wel. 23-13 zegt genoeg. We hebben gedaan wat we moesten doen.”

Toch kwam AKC/Luma niet ongehavend uit zijn eerste wedstrijd. Zowel Jarre De Ley als Shiara Driesen had tijdens de wedstrijd verzorging nodig. De Ley aan de voet, Driesen aan de lies. Vooral die laatste zou weleens lange tijd out kunnen zijn.

Hopelijk is Driesen op tijd terug voor het Europese avontuur van de zaalkampio­en. Van 11 tot 13 januari neemt AKC/Luma in het Spaanse Platja D’Aro deel aan de Europacup. Heel de club is nu al in volle voorbereid­ing op dat historisch­e gebeuren. “Meer dan 200 supporters gaan mee de verplaatsi­ng maken”, zegt Pit Van Dyck, die samen met Eric Claessens in staat voor de organisati­e bij AKC/ Luma. “We hebben al wel wat problemen gehad. Zo had men ons voor een eerste wedstrijd om 9 uur ’s morgens geprogramm­eerd, terwijl we anderhalf uur moeten rijden vanuit ons hotel naar de sportzaal. Ik heb hen even op mijn manier laten horen wat ik daar van dacht. Resultaat: een nieuw wedstrijds­chema. Enfin, het heeft heel wat voeten in de aarde, maar alles komt wel in orde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium