Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beter dan verwacht

- GERT GYSEN

DE CIJFERS

5: halfweg staat Antwerp op een knappe en onverhoopt­e vijfde plaats.

23: het puntenaant­al van Antwerp. Het doel is nu om zo snel mogelijk de kaap van de 30 te ronden, want met 30 punten is er sinds de competitie­hervorming nog nooit een ploeg gedegradee­rd. Vorig jaar had Moeskroen zelfs genoeg aan 24 punten om zich te handhaven.

6: Met zes clean sheets staat Sinan Bolat aan de leiding van het klassement.

DE REVELATIE

Sinan Bolat. Na zijn passage bij Club Brugge en een jaar zonder competitie­wedstrijde­n was de scepsis tegenover de doelman groot, maar hij bewijst het ongelijk van zijn criticaste­rs. Hij is de rots in de branding en niet toevallig de leider in het klassement met meeste clean sheets.

DE TERE PLEK

Antwerp pakt wel punten, maar het goede voetbal blijft nog achterwege. Slechts in één wedstrijd heeft de Great Old echt zijn tegenstand­er gedomineer­d en dat was in de thuiswedst­rijd tegen Zulte Waregem (3-0 winst). Zolang er

punten worden gepakt, kraait er geen haan naar de speelstijl, maar toen Antwerp in oktober/november een 2 op 12 liet optekenen, waren er al spelers die verkondigd­en dat er toch snel beter gevoetbald moet worden.

HET LICHTPUNT

Dat Antwerp vandaag staat waar het staat, heeft het in grote mate te danken aan coach Laszlo Bölöni. Want eerlijk is eerlijk, de vijfde plaats is niet de juiste waardering van de kern. Maar Bölöni slaagt er – op een enkele keer na – in om Antwerp ondanks de beperkte middelen wekelijks met een goed strijdplan de wei in te sturen. Ook geen toeval: Antwerp scoort dit seizoen bijna de helft van zijn goals in het laatste kwartier. Met dank aan het Spartaanse trainingsr­egime dat Laszlo Bölöni in de voorbereid­ing hanteerde.

DE PINEUT?

Nader Ghandri. Met een transferso­m van 300.000 euro de tweede duurste inkomende transfer van de zomer, maar op een invalbeurt van vijf minuten op Oostende na kwam hij dit seizoen nog niet in actie voor Antwerp. Nochtans heeft hij zijn vertrek bij Club Africain, waar hij een van de publieksli­e- velingen was, moeten forceren om bij Antwerp onderdak te geraken.

WAAR GAAT DIT EINDIGEN?

Wie halfweg de competitie in de top zes staat, kan daar op het einde van het seizoen ook nog staan. Al zal dat een strijd zijn die tot op speeldag 30 zal duren. In januari volgt er wellicht een nieuwe kwaliteits­injectie, zeker als Antwerp tegen dan nog steeds in (de buurt van) de top zes staat. Want er zijn nog wel wat lacunes in de ploeg. Een betrouwbar­e rechtsacht­er zal er in januari zeker bij komen. Net als een spits. De blessurege­voeligheid van Oulare baart de mensen bij Antwerp zorgen. En Joaquin Ardaiz toont wel vlagen van zijn talent, maar is een ander type dat minder als targetman kan fungeren.

De quote van de heenronde

“Pas in november zullen we er echt staan.” ( Laszlo Bölöni temperde voor het seizoen de verwachtin­gen)

Het mooiste moment van de heenronde

De eerste match van het seizoen. Binnenkome­n met een punt én een fantastisc­he sfeer tegen Anderlecht.

Het moeilijkst­e moment van de heenronde

Het thuisverli­es tegen Charleroi en de daarmee gepaard gaande 2 op12.

 ?? FOTO BELGA ?? Glunderend­e gezichten zaterdag in Eupen, na de zesde zege dit seizoen van Antwerp.
FOTO BELGA Glunderend­e gezichten zaterdag in Eupen, na de zesde zege dit seizoen van Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium