Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onder de verwachtin­gen

- THOMAS STANDAERT

DE CIJFERS

15: Voorlaatst­e met amper één puntje voorsprong op rode lantaarn Eupen. Halfweg de reguliere competitie oogt het rapport van KV niet alleen teleurstel­lend maar vooral alarmerend.

-9: Dat KV met die 15e plek op zijn plaats staat blijkt uit het doelpunten­saldo. Met een negatief doelsaldo van 9 (17-26) doet alleen Eupen (-17) slechter. Zowel wat betreft het aantal gescoorde doelpunten als het aantal geïncassee­rde doelpunten bengelt KV onderaan. Alleen Standard (15) en Kortrijk (16) scoorden minder. Alleen Eupen (40) en Zulte Waregem (27) slikten meer tegengoals.

1: Het aantal keer dat KV dit seizoen met een voorsprong de rust inging. Alleen thuis tegen STVV (ruststand 1-0, eindstand 2-0) was dit het geval.

DE REVELATIE

Hassane Bandé. De hoop in bange dagen voor Malinwa. De 19-jarige Burkinees kreeg in juni een contract als ‘talentje voor de toekomst’, ontpopte zich snel tot ‘scorende joker’ maar is ondertusse­n toch vooral ‘redder in nood’. Met acht competitie­goals scoorde Bandé dit seizoen evenveel als alle andere spelers van KV samen. Bij de andere negen doelpunten die KV dit seizoen scoorde, zit immers één owngoal (Budde van Kortrijk.)

DE TERE PLEK

De volledige centrale as. Een zorgwekken­de vaststelli­ng maar in de as van het veld presteert zowat iedereen bij KV dit seizoen onder zijn niveau. Coosemans is niet meer de puntenpakk­er die hij was vorig seizoen. Het gewapend beton centraal in de defensie is afgebrokke­ld tot een gammel schuurmuur­tje. De tandem Rits-Schoofs blijft ver onder de (te?) hoge verwachtin­gen en in de spits is het nog altijd zoeken naar een doelpunten­maker ondanks het aantrekken van grote namen als Pedersen en Ganvoula.

HET LICHTPUNT

Naast Bandé kan de Malinwa-aanhang ook moed putten uit de terugkeer van

Aleksandar Jankovic. De terugkeer van de Serviër werd niet door iedereen gesmaakt, maar Jankovic bewees tijdens zijn vorige passage wel dat hij vooral op mentaal vlak een groep sterker kan maken. Een kwaliteit die KV in de huidige situatie goed kan gebruiken. Met de terugkeer van de langdurig geblesseer­den Kolovos en Vitas mag KV zowel offensief als defensief ook nog een kwaliteits­injectie verwachten.

DE PINEUT?

Yannick Ferrera. De jonge coach strandde vorig seizoen op één puntje van onsterfeli­jkheid in Mechelen door net naast Play-Off 1 te grijpen. Het krediet dat hij daarmee had opgebouwd speelde hij dit seizoen in een recordtemp­o helemaal weer kwijt. Een nieuwe voetbalfil­oso

fie die niet werkte, gecombinee­rd met zijn eigenzinni­ge karakter, conflicten met spelers, een zeer ongelukkig interview en vooral de tegenvalle­nde resultaten kostten hem zijn job.

WAAR GAAT DIT EINDIGEN?

Hopelijk niet in eerste klasse B. De ambitie voor een plaats in de top zes werd noodgedwon­gen bijgesteld tot een plaats in de top vijftien. Terwijl het fanatieke geel-rode legioen in de vorige seizoenen vaak gruwelde van de jaarlijks terugkeren­de bestuurswe­ns om ‘een rustig seizoen te draaien’ lijkt dat het hoogst haalbare voor KV dit seizoen. Ja, een leuk bekeravont­uur kan nog voor verstrooii­ng zorgen, maar veel plezier zal de club er niet aan beleven zolang er degradatie­gevaar loert om de hoek van de Heizel.

De quote van de heenronde

“Als we geen punten pakken tegen Eupen en Lokeren, zijn we degradatie­kandidaat nummer één” ( Johan Timmermans voor de 0 op 6 tegen Eupen en Lokeren).

Het mooiste moment van de heenronde

Colin ‘Colinho’ Coosemans dribbelt KV Mechelen met een assist voor Cobbaut in de blessureti­jd naar een laat gelijkspel (2-2) in Moeskroen

Het moeilijkst­e moment van de heenronde

De onderlinge opstootjes in het bezoekersv­ak na het 4-1 verlies in Eupen en de onrust voor het spelershom­e na de daaropvolg­ende thuisneder­laag tegen Lokeren (0-2).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium