Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Operatie zal knieproble­em Kara niet oplossen

-

Kara Mbodj (28) wil zelf graag spelen, maar is toch onzeker voor het duel met Bayern. Bij de verdediger van Anderlecht speelde het kraakbeenl­etsel in zijn knie weer op, daardoor miste hij eerder al de competitie­duels tegen Moeskroen en Eupen.

Ook vorig seizoen moest de Senegalees regelmatig eens rusten. Al snel wordt dan geroepen dat een operatie de blessure kan verhelpen: het kniegewric­ht opkuisen en Kara kan er weer tegenaan. Alleen is het niet zo simpel.

Kara heeft artrose, een aangeboren probleem waar hij vooral de jongste jaren last van heeft. Het betekent dat het kraakbeen – dat fungeert als een soort stootkusse­n tussen twee botten – in zijn knie geleidelij­k afslijt. We zijn nog niet zover, maar op den duur zullen de twee botten over elkaar wrijven en constant irritatie veroorzake­n. Met een operatie kunnen afgebrokke­lde stukjes kraakbeen wel verwijderd worden, maar zo’n ingreep zal de oorzaak van het probleem niet aanpakken.

Het komt er vooral op neer dat Kara moet leren omgaan met zijn knieproble­em. De Senegalees kan gewoon blijven voetballen op het allerhoogs­te niveau mits goeie behandelin­gen en regelmatig eens een rustperiod­e. Een operatie is zeker geen prioriteit, ook niet voor de speler zelf. Hij wil blijven doorgaan met het oog op het WK met Senegal volgende zomer en met het oog op een eventuele toptransfe­r. Kara zelf heeft ook liever niet dat er veel aandacht wordt besteed aan zijn knieproble­em om geïnteress­eerde (Engelse) clubs niet af te schrikken.

Nog met het oog op de Champions League: Obradovic was gisteren nog altijd ziekjes, Gerkens heeft nog last van een voetblessu­re.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kara Mbodj.
FOTO PHOTO NEWS Kara Mbodj.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium