Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Teo, Teo, Teo, toch...

Poolse spits van Anderlecht mist drie reuzekanse­n tegen matig Bayern München

- (lvdw)

Zo’n kans krijgt Anderlecht nooit meer om Bayern te kloppen. Zulke kansen krijgt Lukasz Teodorczyk ook nooit meer om tegen zo’n topclub de legende in te gaan. Of toch: nu gaat hij ook de legende in. Maar om de verkeerde redenen. Hij kreeg in de eerste helft drie levensgrot­e mogelijkhe­den om Bayern München op achterstan­d te zetten. Telkens in geschenkve­rpakking en klaar om de makke Duitsers op achterstan­d te schieten. De Pool knoeide er echter op los en verzuimde het eerste doelpunt voor Anderlecht in deze Champions League te maken. Twee keer mikte hij oog in oog op de doelman, de derde keer trapte hij gewoon naast. De smet werd een beetje weggevaagd doordat hij de assist voor het doelpunt van Sofiane Hanni leverde. Niet meer dan een loszittend­e pleister. Voor een aanvaller die drie doelrijpe kansen kreeg, is dat niet genoeg. We kunnen blijven verwijzen naar de stormachti­ge eerste maanden van de toen nog veelscoren­de spits, maar hij is nu al het hele kalenderja­ar op de dool. Negen doelpunten in veertig wedstrijde­n. Zijn krediet is niet oneindig. Niet bij de trainer, maar ook niet bij het publiek. De ‘publieksli­eveling’ kreeg bij zijn vervanging tien minuten voor tijd voor het eerst in zijn Anderlecht­carrière fluitjes naar zijn hoofd. Bayern was te pakken gisteren. Dat gebeurde niet. De Duitsers wonnen nog met 1-2. Door Teodorczyk.