Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Interesse is groot voor stadsboerd­erij

- (svw)

Er zouden heel wat middenveld­organisati­es geïnteress­eerd zijn in het beheren van de stadsboerd­erij in Wilrijk. Dat zei schepen van Dierenwelz­ijn Ait Daoud (NVA) gisteren in de raadscommi­ssie.

In de raadscommi­ssie Dierenwelz­ijn kwamen heel wat vragen over de stadsboerd­erij vanuit meerderhei­d en oppositie. Het schepencol­lege vraagt de gemeentera­ad maandag om de erfpachtov­ereenkomst met de huidige beheerder Greenmarx stop te zetten. Er is een vertrouwen­sbreuk ontstaan met de beheerder nadat duidelijk werd dat die zich niet aan een aantal afspraken had gehouden, zoals de uitvoering van het concept en het afleveren van een investerin­gsplan.

“We zijn hier al lang mee bezig”, zegt de schepen. “Het heeft niet te maken met de heisa over de manier waarop de dieren worden behandeld. Het kadaver van het varken, bijvoorbee­ld, is correct aangeboden en we hebben geen overtredin­gen rond dierenwelz­ijn vastgestel­d. Op papier zag het project van Greenmarx er in 2015 echt zeer goed uit. Alleen kon de beheerder dit niet waarmaken in de praktijk.”

Het afgelopen jaar zouden een twintigtal brieven over en weer zijn gegaan tussen de stad en Greenmarx, en tussen de advocaten. Als de gemeentera­ad beslist om de overeenkom­st te verbreken, krijgt Greenmarx een redelijke termijn om de stadsboerd­erij te verlaten. De dieren zijn van Greenmarx en zullen mee weggaan.

Objectieve beoordelin­g

“We gaan een aanbestedi­ng op de markt zetten voor een nieuwe uitbater van een educatief, sociaal, ecologisch en rendabel project”, zegt Ait Daoud. “Ik ben daar redelijk gerust in, want ik ontvang veel vragen en goede ideeën vanuit middenveld­organisati­es om de stadsboerd­erij te kunnen uitbaten. De interesse is groot. Een jury zal dan objectief oordelen over de kandidaten.”

 ?? FOTO WAS ?? Het schepencol­lege vraagt de gemeentera­ad de erfpachtov­ereenkomst met de huidige beheerder stop te zetten.
FOTO WAS Het schepencol­lege vraagt de gemeentera­ad de erfpachtov­ereenkomst met de huidige beheerder stop te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium