Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We halen nog steeds verloren tijd in”

- DENNIS VAN GOETHEM

Een openhartig­e Willy Sommers (65) vanavond in De Laatste 24 Uur op VTM: de zanger laat Nathalie Meskens kennis maken met zijn vaderlijke kant en vertelt eerlijk over zijn relatie met oudste dochter Annemie, die hij pas op haar achtste ontmoette. “We halen nog steeds verloren tijd in.”

WILLY SOMMERS Zanger “Sinds de geboorte van mijn kleinkind is de band met Annemie alleen maar sterker geworden.”

De grootste verrassing die Nathalie Meskens vanavond in petto heeft voor Willy Sommers lekte eigenlijk enkele weken geleden al uit. In de ‘laatste 24 uur van zijn leven’ krijgt Meskens hem zo ver om na twintig jaar in het huwelijksb­ootje te stappen met grote liefde Cindy. Maar de emotioneel­ste momenten komen van Willy’s kinderen: zoon Luka (11) krijgt zijn eerste rijles in papa’s droomwagen uit zijn jeugd, dochter Luna (15) verrast met een zelf geschreven nummer. En met oudste dochter Annemie (35) blikt Sommers terug op hun eerste kennismaki­ng. “Iedereen weet intussen dat Annemie mijn dochter uit een eerdere relatie is, maar om dat achttien jaar lang stil te houden, was enorm zwaar”, vertelt hij. “Toen Annemies moeder en ik uiteen gingen, maakten we de afspraak om haar te verzwijgen voor het publiek. Het waren andere tijden, ik had schrik om fans te verliezen als het zou uitkomen. Amper twee keer heb ik Annemie gezien: bij haar geboorte en toen ze 8 of 9 jaar was. Toen kwam ze na een optreden in Geraardsbe­rgen naar mij: ‘naar het schijnt ben jij mijn papa’. En weg was ze. Al die jaren dacht ik dat ze ooit voor mijn deur zou staan. Maar dat gebeurde niet.”

Tranen in de ogen

“Nu heb ik spijt dat ik nooit vroeger contact had gezocht. Maar toen Annemie en ik elkaar voor het eerst ontmoetten op een terrasje in Brussel, hebben we afgesproke­n om de verloren tijd in te halen. En dat doen we nog steeds. Zij is deel van de familie en sinds de geboorte van mijn kleinkind is onze band alleen maar sterker geworden.”

Ook Annemie zelf onthoudt vooral het positieve. “Soms vraag ik me af hoe het zo is kunnen lopen. Maar intussen kennen we elkaar al meer dan vijftien jaar en er is nog veel dat we elkaar kunnen vertellen. Dat hoop ik toch, want ik kreeg de tranen in mijn ogen toen ik me inbeeldde dat dit écht papa’s laatste 24 uur waren.”

 ??  ?? Nathalie Meskens aan tafel met Willy Sommers en zijn dochter Annemie (35) uit een eerdere relatie.
FOTO VTM
Nathalie Meskens aan tafel met Willy Sommers en zijn dochter Annemie (35) uit een eerdere relatie. FOTO VTM
 ??  ?? Zoon Luka (11) en dochter Luna (15) verrassen hun vader tijdens zijn ‘laatste 24 uur’.
FOTO'S VTM
Zoon Luka (11) en dochter Luna (15) verrassen hun vader tijdens zijn ‘laatste 24 uur’. FOTO'S VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium