Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tribunes achter doel na dit seizoen afgebroken

- (pvdp)

De twee niet overdekte tribunes in het stadion van Berchem Sport op het Rooi worden volgend jaar, na afloop van het huidige voetbalsei­zoen, gesloopt.

De supporters van Berchem Sport kunnen maar beter hun fototoeste­l meebrengen naar één van de volgende thuiswedst­rijden. Want na het einde van dit voetbalsei­zoen worden twee van de vier tribunes gesloopt.

Het gaat om de niet-overdekte tribunes achter de beide doelen. Die worden al jaren niet meer gebruikt en zijn in slechte staat. “De hoofdtribu­ne en de kleinere er recht tegenover blijven voorlopig behouden”, zegt de schepen van Stadsontwi­kkeling Rob Van de Velde (N-VA).

Geld gereservee­rd

Als alles volgens plan verloopt, moeten de tribunes achter de doelen tegen de start van het nieuwe seizoen verdwenen zijn. De vrijgekome­n gronden worden voorlopig niet gebruikt en zullen omwille van het uitzicht en de veiligheid ‘gefatsoene­erd’ worden. Het stadsbestu­ur heeft enke- le maanden geleden al 300.000 euro gereservee­rd voor de sloopwerke­n aan het oude stadion.

De sloop van de twee niet overdekte tribunes maakt deel uit van een grondige vernieuwin­g van het verouderde stadion. Daarvoor zal het stadsbestu­ur dit en volgend jaar 3 miljoen euro uittrekken. Met dat geld zal onder meer de nieuwe hoofdtribu­ne gebouwd worden. Een precieze datum daarvoor is er nog niet. Maar zowel het stadsbestu­ur als de clubleidin­g mikken op 2019.

Een nieuwe hoofdtribu­ne is slechts één onderdeel van de plannen. Er ligt een “groeiscena­rio” op tafel om op termijn het stadion volledig te vernieuwen. Als het nieuwe stadion er staat, zal de capaciteit dalen van de 13.000 huidige plaatsen naar 4.000 plekken.

 ??  ?? De beide tribunes achter de doelen gaan tegen de vlakte. De hoofd en staantribu­ne blijven voorlopig gespaard.
De beide tribunes achter de doelen gaan tegen de vlakte. De hoofd en staantribu­ne blijven voorlopig gespaard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium