Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VLAAMSE BEKER (M): HELLVOC HEMIKSEM ENAME (ZONDAG 18.00U) “Het leeft hier weer”

Sterkhoude­r Matthias Coeck beleeft hoogdagen met Hellvoc

-

Hellvoc beleeft zowel op sportief als op extrasport­ief vlak hoogdagen. Dat werd zaterdag nog eens duidelijk, toen Hellvoc de topper in Beverlo met 13 ging winnen onder het toeziend oog van een tachtigtal meegereisd­e supporters. Leider Hellvoc slaat nu een kloof van negen punten met eerste achtervolg­er Beverlo, al heeft dat een match minder gespeeld.

“Het is tegenwoord­ig ongeloofli­jk plezant in Hellvoc”, zegt sterkhoude­r Matthias Coeck. “Het leeft hier weer en dat was voor mij - naast het feit dat ik hier op vijf minuten van de deur woon - de voornaamst­e reden om terug te keren. Die klik tussen ervaring en jeugd heb ik nog nooit meege- maakt. En ik heb toch al bij verschille­nde ploegen gespeeld. Maar ook de sfeer errond is top. Bij elke thuismatch zitten er 200 supporters in de tribune. In Beverlo waren zo’n tachtig supporters paraat, terwijl de thuisploeg ook zowat 150 supporters had opgetromme­ld. Het zorgde voor een helse sfeer in een volgepakt huis, maar het bleef allemaal erg sportief.”

“We waren goed voorbereid, met dank aan ons trainersdu­o Peter Bierinckx-Stanny Addiers. Zij steken enorm veel tijd in scouting, maar wat ze afleveren, is top en het werpt ook zijn vruchten af. Daarnaast hebben we twaalf spelers die een voor een inzetbaar zijn. Iedereen heeft dit seizoen overigens ook al gespeeld. Terecht, want de jongeren werken hard op training en verdienen hun kans. En die krijgen ze hier. Onze trainer durft gevestigde waarden naar de kant te halen op moeilijke momenten. Dat zie je niet vaak.”

Zaterdag moet Hellvoc aan de bak in de Beker van Antwerpen tegen Fixit Kalmthout uit eerste nationale. Zondag speelt het opnieuw thuis voor de Vlaamse Beker tegen Ename, leider in de andere reeks van eerste divisie.

“We proberen beide matchen te winnen, maar de Vlaamse Beker zal realistisc­her zijn. In de Antwerpse beker kom je nog Noorderkem­pen of Puurs tegen en dat zijn toch ploegen van een ander kaliber. Maar laten we misschien eerst proberen te stunten tegen Fixit Kalmthout.”

SVEN PERSOONE

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Hellvoc vieren een punt eerder dit seizoen tegen LubbeekLeu­ven.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Hellvoc vieren een punt eerder dit seizoen tegen LubbeekLeu­ven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium