Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gewonnen wat we moesten winnen”

Jonas Merckx dramatisee­rt nederlaag van Zoersel in tegen MarkeWebis niet

- (mabe)

Zoersel kreeg vorig weekend een zware 03 nederlaag te slikken thuis tegen MarkeWebis. Dit weekend wacht de volgende zware opdracht met een verplaatsi­ng naar Volley Noorderkem­pen. Toch heeft Jonas Merckx er nog een goed oog in.

“We hebben dit seizoen de wedstrijde­n gewonnen die we moesten winnen”, zegt Merckx. “Daarom ook dat we op dit ogenblik bovenaan de reeks meedraaien. Maar Marke-Webis was, na Achel, de eerste echte waardemete­r. De West-Vlamingen waren heel sterk. We kwamen niet in het stuk voor. Mochten we het niveau van de wedstrijd tegen Achel gehaald

hebben (Zoersel is het enige team dat er in slaagde Achel een punt af

te snoepen, red.), dan hadden we kansen gehad op meer. Maar het was niet zo.”

Dit weekend op Volley Noorderkem­pen verwacht Merckx een totaal andere wedstrijd.

“Volley Noorderkem­pen is een team dat ons wel ligt. Dat hebben we de voorbije seizoenen meermaals bewezen. Maar dat wil niet zeggen dat het zaterdag vanzelf zal gaan. We zullen opnieuw ons beste niveau moeten halen. Anders komen we van een kale reis thuis. Maar we kijken er wel naar uit. De motivatie zit goed en we hopen er toch iets te rapen.”

De receptie-hoekspeler vindt dat Zoersel op dit moment met een gedeelde vijfde stek op zijn plaats staat. Globaal bekeken is Merckx tevreden over het voorlopige seizoen van zijn ploeg.

“In de competitie staan we op de plaats die we verdienen. Een topzesplaa­ts moet met deze groep kunnen. Alleen wat de beker betreft, was het wat minder. Zowel voor de Beker van België als voor de Beker van Antwerpen werden we al uitgeschak­eld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium