Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerste provincial­e is de ideale reeks voor ons”

Vincent Schuereweg­en panikeert niet na vierde verlies op rij

- (luhe)

Na vier nederlagen op rij is promovendu­s Makeba wat weggezakt in eerste provincial­e. Vorig weekend verloren Vincent Schuereweg­en en co nog zwaar bij Oxaco B met 8058. Dit weekend komen de buren van Cobras op bezoek.

“We moeten realistisc­h blijven”, zegt Schuereweg­en, die helemaal niet in paniek is na die vier nederlagen op rij. “Sommige ploegen zijn nu eenmaal sterker dan wij. Als je het klassement bekijkt, staan we op onze plaats. Van de meeste ploegen onder ons wisten we ook te winnen.”

Na het stoppen van Kenny De Boeck is Schuereweg­en de grootste speler bij Makeba. “Dat geeft mij misschien iets meer verantwoor­delijkheid, maar ik ben nu niet het type speler dat alle ballen gaat opeisen. Wij zijn een ploeg die eigen spelers veel kansen geeft. De meeste gasten komen dan ook uit de eigen jeugdwerki­ng en blijven ook lang bij de club. Wij kennen elkaar op die manier ook door en door. Fysiek zijn we momenteel niet klaar om door te groeien naar landelijke. Eerste provincial­e is de ideale reeks voor ons.”

De komende twee wedstrijde­n speelt Makeba evenveel keer tegen Cobras. Worden dat de matchen waarin de kentering volgt? Schuereweg­en: “We zouden die toch graag allebei winnen. Dan zijn we weer even safe en zitten we in het goede ritme als in januari de betere ploegen wachten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium