Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We dromen van een stunt”

Vincent Kesteloot en Belgian Lions starten WKkwalific­atieronde morgen in Lotto Arena tegen Frankrijk

- PATRICK CEULEMANS

Morgen om 20.30 uur is het zover. Dan beginnen de Belgian Lions in de Lotto Arena tegen Frankrijk aan hun WKkwalific­atieronde. Vincent Kesteloot wil alvast de positieve lijn die hij in de competitie kent bij landskampi­oen Oostende doortrekke­n bij de Lions.

“Het is jammer dat we een pak ervaring moeten missen”, zegt Kesteloot. “We kampen met veel blessures (onder meer Quentin Serron en Jonathan Tabu zijn out, red.) en dan is er nog het geschil tussen FIBA en Euroleague (waardoor Sam Van Rossom niet

mag meedoen, red.). Maar goed, dat mag geen excuus zijn. We moeten vooruitkij­ken. Ik geloof nog steeds in de plaatsing voor de tweede kwalificat­ieronde en een plaats op het WK in China in 2019. De selectie voor de wedstrijde­n thuis tegen Frankrijk en in Rusland (op maandag, red.) bestaat uit een mooie mix van ervaring en talent. We dromen dan ook van een stunt. Ook Frankrijk en Rusland missen veel spelers uit de NBA en Euroleague. Al besef ik dat dat relatief is. Als je de selectie van de Fransen bekijkt, weet je genoeg. We zullen met een topprestat­ie moeten uitpakken.”

Nog eens actief in ’t Stad

De 22-jarige Kesteloot is met Oostende prima aan het seizoen begonnen. Hoe voelt het om tussendoor nog eens in eigen stad in de Lotto Arena te mogen spelen?

“Het is best leuk dat ik zo nog eens een hele week in ’t Stad ben. Als tiener kwam ik hier vroeger vaak naar Antwerp Giants en de Belgian Lions kijken. Vorig jaar speelden we hier ook al onze EKkwalific­atieronde. En nu starten we hier dus ook onze race naar het WK. Ik hoop dat het publiek massaal van de partij is. We kunnen alle steun gebruiken. Naast Frankrijk en Rusland zit ook nog Bosnië in onze groep. In februari, juni en juli van volgend jaar spelen we de vier overige interlands. Tegen dan kunnen we zeker enkele spelers recuperere­n en staan we toch weer iets sterker. We moeten gewoon zien dat we één ploeg uit onze poule achter ons laten. In deze fase is dat voldoende. En als we ons nu plaatsen, zijn er zeker kansen richting het WK. De tweede kwalificat­ieronde oogt gemakkelij­ker. Met winst tegen Frankrijk zouden we meteen een ideale basis leggen.”

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? Vincent Kesteloot in actie bij Oostende.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Vincent Kesteloot in actie bij Oostende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium