Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Genoeg vertrouwen om ook leider Pitzemburg pijn te doen”

Steve Hessens leidt LN Nijlen voorbij Antwerp Dynamics

- (mas)

Bij LN Nijlen schiet Steve Hessens de laatste weken met scherp. Tegen Antwerp Dynamics was hij met 28 punten, waarvan zeven driepunter­s, opnieuw topscorer. Hij leidde zijn ploeg zo naar een knappe 9268 zege.

“In het begin hadden we het nochtans niet makkelijk”, zegt Hessens. “In het eerste kwart hadden we moeite om Dynamics onder de borden af te stoppen. Ze domineerde­n de aanvallend­e rebound. We zijn dan agressieve­r gaan verdedigen en vanaf het tweede kwart hebben we de leiding overgenome­n. Na de rust hebben we de kloof verder uitgebouwd.”

Bij LN Nijlen rekenen ze dit seizoen voornameli­jk op de broers Hessens. Doorgaans zijn de twee goed voor een twintiger. “Mijn broer Yves speelt al het hele seizoen op een hoog niveau, terwijl ik aarzelend begonnen was. Maar als we beiden een goede dag hebben, maken we veel kans op de overwinnin­g.”

Zoals tegen Dynamics het geval was dus. Want ook het vizier van Hessens zelf staat de laatste weken enorm scherp afgesteld. “Het gaat goed de laatste weken. Als de eerste twee shots vallen, wordt de ring alleen maar groter. Ik hoop die goede vorm nog even te kunnen aanhouden. Zondag trekken we naar leider Pitzemburg. Zij zijn ook aan een sterke reeks bezig. Maar we hebben voldoende vertrouwen om een vijfde keer op rij te winnen en zo opnieuw iets dichter bij een play-offplaats te komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium