Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derby tegen Gembo wordt een supermatch”

Nick Celis en Oxaco zijn na vijf zeges op rij helemaal klaar voor burenduel

- (luhe)

Na vijf overwinnin­gen op rij zijn Nick Celis en tweedeklas­ser Oxaco opgerukt naar een gedeelde koppositie, samen met Waregem en Gembo. Zaterdag staan Oxaco en Gembo tegenover elkaar in Boechout.

Vorig weekend won Oxaco nog vlot met 81-70 van Neufchâtea­u. Goed voor de vijfde zege op rij voor de Boechouten­aren. Het mag duidelijk zijn: Nick Celis en co zitten in vorm.

“En eigenlijk ging het nog vlotter dan de uitslag doet vermoeden”, zegt Celis. “Neufchâtea­u is nooit in de match geweest. Maar goed, dat ligt achter ons. Nu komen de grote kleppers eraan. December en januari worden cruciaal voor het verdere verloop van de competitie. Soba en Gent doen het even iets minder, maar dat gaat niet blijven duren. Gent trok recent nog Brandon Freeman aan, dat wil zeggen dat het nog ambitie heeft.”

Maar ook Oxaco heeft die ambitie. Celis en co worden dit seizoen bij de titelfavor­ieten gerekend. “We hebben een goede ploeg, daar moeten we niet flauw over doen. Met Bert Van De Broek en Jens Henderickx hebben we twee goede transfers gedaan. Alleen zitten we nu aan onze derde coach op drie jaar tijd. Dat vraagt telkens toch wat tijd om eraan gewend te geraken. Bij mij persoonlij­k is dat eigenlijk al bij al vlot verlopen. Hoewel de coach en ik nog nooit hadden samengewer­kt, wist hij wat ik kon en wat ik niet kon. Ik moet zien dat ik zelf gevaarlijk genoeg blijf en toch mijn medespeler­s genoeg betrek in het spel. We hebben veel en verschille­nde wapens.”

Zaterdag komt Gembo op bezoek in Boechout. Inzet van de derby: de koppositie. Celis: “Het is altijd al een supermatch. En zeker in deze omstandigh­eden. Ik hoop dat er veel volk zal zijn. Het zal zoals steeds met het mes tussen de tanden zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium