Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geramd tijdens rijles

Nabestaand­en slachtoffe­rs verbolgen omdat vrachtwage­n met volle snelheid in staart rijdt

- DIRK COOSEMANS BERT FOUBERT TIM LESCRAUWAE­T

Ze schoven woensdagav­ond zoals iedereen aan in de inmiddels beruchte siliconenf­ile toen een Nederlands­e vrachtwage­n zonder remmen op hen inreed. Rijinstruc­teur Danny Schuttyzer (51) en leerlinge Kelly Dufoort maakten geen kans en waren op slag dood. “Hoe kan die trucker nu niet gezien hebben dat er een file was? Onmogelijk”, zegt de zus van Danny.

Op alle radiokanal­en en in alle tv-nieuwsbull­etins werd woensdag maar over één ding gesproken: de siliconenf­ile op de Antwerpse Ring, veroorzaak­t door een vrachtwage­n die een lading lekkende siliconenv­aten vervoerde.

De file reikte woensdagav­ond laat nog tot op de E34 in Melsele, 15 kilometer lang. “Er was de hele dag voor gewaarschu­wd. En toch had die Nederlands­e trucker de stilstaand­e wagens niet gezien. Hij is met volle snelheid ingereden op de auto waarin mijn broer Danny en dat meisje zaten”, zegt Patricia Schuttyzer. “Hun auto was geplet tussen de Nederlands­e truck en de vrachtwage­n voor hen. Ze hebben geen kans gehad.”

De vrachtwage­n van de Nederlande­r ramde in totaal vier andere camions en twee auto’s. Eén inzittende van een andere wagen raakte lichtgewon­d. “Het rijbewijs van de Nederlands­e chauffeur is voor vijftien dagen ingetrokke­n”, aldus het parket.

Zelf vrachtwage­nchauffeur

Danny Schuttyzer was voor hij zijn loopbaan als instructeu­r bij de VDAB startte, jarenlang zelf vrachtwage­nchauffeur geweest. “Hoe cynisch kan het allemaal zijn”, zegt zus Patricia. “Danny, die een minderjari­ge zoon nalaat, was zo’n goedlachse, toffe kerel. Als ik pech had met mijn auto, kwam hij meteen ter plaatse om te depanne- ren. Zonder aarzelen. Dinsdag heb ik hem nog gezien, vrolijk als al- tijd. Hoe kon dit toch gebeuren? Die file, die zie je toch?”

Danny gaf op het moment van het ongeval rijles aan Kelly Dufoort (18), de dochter van een goede vriendin uit Sint-Niklaas. Kelly was net begonnen aan hogere studies voor leerkracht Engels en Nederlands.

“Kelly was een van mijn beste vriendinne­n”, zegt een familielid. “Ze was verlegen en heeft het niet altijd even makkelijk gehad in haar leven. Maar ze had veel vrienden.”

Een van die goede vrienden was Margaux Lammens, die in haar klas zat, toen ze 14 waren. “Dat meisje is in 2013 ook in het verkeer overleden. Van de weg gemaaid toen ze met haar fiets overstak.”

De huidige en vroegere scholen van Kelly plaatsten gisteren een rouwberich­t op hun Facebookpa­gina. “We bieden haar zwaar beproefde mama en de hele familie ons oprecht medeleven aan”, staat er.

PATRICIA SCHUTTYZER

Zus van slachtoffe­r “De hele dag regende het waarschuwi­ngen en toch had de trucker niks gezien.”

 ?? FOTO'S RR, BFS ??
FOTO'S RR, BFS
 ??  ?? Slachtoffe­rs Kelly Dufoort (18) uit SintNiklaa­s en Danny Schuttyzer, de vriend van haar moeder.
Slachtoffe­rs Kelly Dufoort (18) uit SintNiklaa­s en Danny Schuttyzer, de vriend van haar moeder.
 ??  ??
 ?? FOTO BFS ?? Van de wagen waarmee Kelly leerde rijden, schoot nauwelijks wat over. “De inzittende­n hadden geen kans.”
FOTO BFS Van de wagen waarmee Kelly leerde rijden, schoot nauwelijks wat over. “De inzittende­n hadden geen kans.”
 ??  ?? FOTO RRKelly Dufoort.
FOTO RRKelly Dufoort.
 ??  ?? FOTO RRDanny Schuttyzer.
FOTO RRDanny Schuttyzer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium