Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dealer met Vespa riskeert maanden cel

-

Quincy S.G. en Richard T. riskeren respectiev­elijk achttien en vijftien maanden cel. Ze worden beschuldig­d van de verkoop van cannabis.

Het onderzoek naar de twee jongemanne­n begon in januari van dit jaar. Toen controleer­de de politie Quincy S.G.. Hij bleek tien gebruikers­hoeveelhed­en cocaïne bij zich te hebben en in zijn bromfiets werd honderd gram cannabis aangetroff­en. “Die cannabis is van mij, gisteren gevonden in de buurt van de Bosuil”, bekende S.G.. “De cocaïne, daar weet ik niets van.”

Twee maanden later werd S.G. opnieuw gecontrole­erd, deze keer reed hij met een gehuurde Nissan Micra rond. In de auto werden dosissen marihuana gevonden. In de gsm’s van de jongeman, net meerderjar­ig, vond de politie tal van drugsgerel­ateerde contacten. ‘‘Een klant verklaarde dat hij al drie maanden cannabis kocht bij beklaagde S.G.”, zei de aanklager. Andere klanten verklaarde­n dat S.G. met een Vespa of met de Nissan Micra drugs leverde.

En S.G. zelf? Die wees naar Richard T., nu de medebeklaa­gde. “Ik verkocht voor hem”, luidde het. In de kelder van T. troffen de politiemen­sen 157 gram marihuana aan. “Niks van”, reageerde die tijdens zijn verhoor. “Quincy is een oude vriend, maar we zijn nu veeleer vijanden. Hij wilde me de schuld geven als wraak voor iets anders. Ik verkocht zelf gewoon in de buurt. Ik ben ook verslaafd aan cocaïne en cannabis.”

Dat de twee samenwerkt­en, is volgens het parket niet bewezen. Gezien hun staat van dienst - beiden liepen al veroordeli­ngen of plaatsinge­n door de jeugdrecht­er op - werden celstraffe­n van vijftien maanden voor T. en achttien maanden voor S.G. gevorderd. Beiden riskeren ook een boete van 8.000 euro. De vermeende dealers stuurden hun kat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium