Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp bouwt gloednieuw oefencompl­ex in Merksem

-

Op de gronden van de Stad Antwerpen gaan Sportpalei­s NV en Telenet Giants Antwerpen zes zalen in Antwerpen moet laten trainen en spelen, was een nieuwe locatie aan de orde. Als de nieuwe site is afgewerkt, komt er dus voor andere clubs of vereniging­en en scholen plaats in zes Antwerpse zalen. De nieuwe zaal in Merksem zal bovendien niet exclusief voor de Giants zijn”, stelt Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout.

Giantsvoor­zitter Roger Roels: “In de nieuwe zaal zullen drie oefenterre­inen en één wedstrijdt­errein worden aangelegd. We tellen meer dan dertig ploegen die allemaal in deze locatie zullen terechtkun­nen. De eerste ploeg zal er trainen en een hele dag kunnen vertoeven. Een secretaria­at, fitness, medisch centrum en een ruimte om te rusten of ontspan- nen worden er ook ondergebra­cht, net als een cafetaria die we in eigen beheer gaan runnen. Onze tweedeklas­ser en vrouwenplo­egen gaan er ook spelen, net als de vele jeugdploeg­en. Omdat de eerste ploeg er traint, kunnen we eindelijk één familie worden. Wilden we verder profession­aliseren, dan was deze investerin­g echt aan de orde. De bedoeling is dat we tussen september en december 2018 de nieuwe zaal officieel kunnen openen.”

Telenet Giants Antwerp en Antwerps Sportpalei­s NV staan in voor de financieri­ng. De thuiswedst­rijden van de Antwerpse topklasser blijven in de Lotto Arena plaatsvind­en.

PATRICK CEULEMANS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium