Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Legobouwer­s zien het groot in Waagnatie

-

Die creativite­it kan twee richtingen uit: heel groot – met een metershoge en levensecht­e bouwkraan als blikvanger – of net heel klein, zoals bestaande monumenten in miniatuur. “We brengen die constructi­es samen op thematisch­e eilanden: van treinen en steden over piraten tot In de meeste gevallen hebben de deelnemers hun Lego-bijdrage thuis al gemaakt.”

Star Wars.

Wie de wondere wereld van Lego verder wil ontdekken, kan aansluiten bij allerhande workshops. “Daarin leren kinderen onder meer hoe ze hun fantasie moeten aanwenden. In een andere workshop kunnen ze hun steentje bijdragen aan wat een prachtige mozaïek moet worden.”

Uitkijken wordt het vooral naar de grote ‘layouts’, waarin aanverwant­e creaties in één decor worden samengebra­cht. “Daar krijgt het publiek de constructi­es in een bredere context te zien. ‘Wauw’ is dan de meest gehoorde reactie. Toeschouwe­rs staan vaak versteld van de duizend-en-één mogelijkhe­den die Lego te bieden heeft.”

De Waagnatie biedt dit weekend ook onderdak aan de jaarlijkse gezelschap­sspellenbe­urs Spel. “Tijdens de achttiende editie kunnen liefhebber­s kennismake­n met een lading nieuwe speldozen en veel van die spellen ter plaatste uittesten”, zegt een medewerker. “Verder zijn er ook demonstrat­ies op onze themaplein­en en worden er tweedehand­s gezelschap­sspellen aangeboden.”

Brick Mania en Spel, 25 (10u18u) en 26/11 (10u17u), Waagnatie, Antwerpen. www.spel.forumfeder­atie.be, www.brickmania.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium