Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeroen Meus wordt brouwer

-

Ongeneesli­jke ziekte:

“Het moeilijkst om mee te lachen. Elke komiek weet dat: over kanker kun je bijna geen goeie moppen maken. Omdat het bij zo goed als iedereen pijn en verdriet opwekt.”

“Wat is er mis met gehandicap­ten, dacht ik vroeger. Nu weet ik dat ‘persoon met een handicap’ voor die mensen een groot verschil uitmaakt omdat ze veel meer zijn dan die beperking.”

Fysieke beperking:

Obesitas:

“Het was moeilijk om vier mensen te vinden die mee wilden doen, omdat we mensen met obesitas nog vaak met de vinger wijzen. Onterecht.”

“Het was moeilijk om iemand uit de Marokkaans­e gemeenscha­p te vinden, maar we hebben één jongen gevonden. Die had eerst zijn bedenkinge­n, maar is heel blij dat hij heeft meegedaan.”

Andere huidskleur:

Psychisch kwetsbaar:

“Een van de moeilijkst­e problemen om duidelijk in beeld te brengen omdat een geestelijk­e ziekte zich vanbinnen afspeelt. Daarom ook een groot taboe, want die mensen doen zo raar.”

“Dit heb ik onderschat. Je denkt: dat heb je toch zelf in de hand? Tot je met iemand spreekt die het met 70 euro per week moet doen. Als die een auto had en geflitst wordt, is die failliet.”

“Een man uit die aflevering zei me: als iemand grappen maakt over mij, aanvaardt die mij en is mijn blindheid aanvaard. Dat zei iedereen: een mop mag altijd, zolang het maar oprecht is.”

“Ik wist niet dat lesbische vrouwen amper bekende lesbische rolmodelle­n hebben. Bij moppen over holebi’s kom je snel bij seks uit, dat wou ik absoluut overstijge­n. Ook dit had ik onderschat.”

Armoede:

Blind en slechtzien­d:

Holebi:

Tv-kok Jeroen Meus wil een nieuw bier op de markt brengen. Dat heeft hij gezegd op de regionale zender ROB-tv. “Ik ben ervan overtuigd dat het met een persoonlij­ke touch nog steeds mogelijk is om met een nieuw product het verschil te maken”, aldus Meus, die al aan het tweede brouwsel toe is omdat het eerste niet goed genoeg was. Of hij tijd zal hebben om veel te brouwen, valt af te wachten. Tussen kerst en nieuw toert Meus met zijn VRT-programma

nog rond in een

Dagelijkse Kost

kerstbusje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium