Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vroeger moest ik voor elk optreden 7 keer naar de wc”

-

KRosie

omt de winnaar van

uit Tongerlo? Bert Lievens (33) viel eerder op met zijn Iron Maidensong en komt nu aan zet in de tweede liveshow. “Hoe meer publiek, hoe liever ik het heb.”

Weinig kandidaten konden tijdens de blind auditions alle vier de coaches overtuigen, maar Bert Lievens had daar geen moeite mee. Met van Iron Maiden sloop er meteen een vette streep metal in de show. “Het was raar om die beelden terug te zien”, vertelt Bert. “Mijn vriendin was toen nog niet in verwachtin­g en ondertusse­n is ze zeven maanden zwanger. Ze bevalt rond 21 januari van onze eerste zoon. De zwangersch­ap verloopt gelukkig zonder problemen, want qua timing is dit niet zo ideaal.”

Dat Bert in de blinds een stevig nummer bracht, was snel uitgemaakt. “In passeren veel goede stemmen. Je moet echt met iets opvallen om het verschil te maken. Ik wist dat Koen Wauters rockmuziek kan smaken en ook Bart Peeters het zou appreciëre­n. Ik kreeg gelijk.” Bert vertelde er dat hij uit ‘Toengel’ – Tongerlo – kwam, vlak naast Oevel waar Natalia haar roots liggen. “Een reden waarom ik ook voor haar koos. Bij haar voel ik me op mijn gemak. Ze heeft me ge- leerd dat ik niet per se het hele po- dium moet aflopen om indruk te maken. Door stil te staan kan je evenzeer een boodschap overbren- gen.”

Run to the Hills

The Voice

“Ik heb workshops achter de rug met zangcoach Ibernice, en met Natalia en hulpcoach Bert werken we aan de act en mijn présence op het podium. Ik kijk echt uit naar de liveshow. Bij de blinds waren er enkele tientallen toeschouwe­rs, maar nu zijn het er veel meer. Ik heb een opzwepend publiek nodig. De liveshows zijn de kers op de taart.”

Bert is duidelijk in zijn sas. “Nochtans moest ik vroeger voor elk optreden zeven keer naar de wc. Maar dat is weggeëbd. Bij de blinds kwam de stress pas achteraf omdat de coaches vragen stelden. Normaal drink ik na het optreden een pintje Bert zingt vanavond

van AC/DC. “Dat nummer heb ik in samenspraa­k met de coach gekozen. Als ik verder geraak in de wedstrijd, wil ik graag

(lacht).”

Whole Lotta

Team Natalia

ook een andere stijl uitprobere­n.”

Al zes jaar is Bert muzikaal actief met de rockcoverb­and Fenix. “We hebben een goede zomer achter de rug. We traden zowel onder de kerktoren op als enkele malen in Nederland. Ons meest opmerkelij­ke optreden was er eentje in de gevangenis van Brugge. Dat was meteen ook het beste publiek. Ze hadden daar weinig budget en deden er alles aan om er een toffe avond van te maken. We moesten geen schrik hebben voor amok. Iedereen was beleefd.”

In het dagelijkse leven is Bert begeleider in een maatwerkbe­drijf, waar mensen met een fysieke of mentale beperking werken. “Als ze me bij even nodig hebben, kan ik een dag vrijkrijge­n. Dat

The Voice is allemaal keurig afgesproke­n. Als ik héél ver geraak in de wedstrijd, zal ik wel onbetaald verlof moeten nemen”, zegt Bert, die met zijn 33 jaar alles goed kan relativere­n. “Anderen zie ik dromen van een grote toekomst in de muziek. Dat zou natuurlijk fijn zijn, maar als het niet zo is, zal ik er mijn slaap niet voor laten. Ik heb sowieso al veel bijgeleerd.”

TOM VETS, MARLIES VAN BAEL

20.40u op VTM

om

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium