Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stoere sweaters voor stoere dierenvrie­ndjes

Twee bevriende koppels starten kledinglij­n voor kinderen

- KARIN VANHEUSDEN animalclot­hing.be

ANNEKE LUDIKHUYZE “Deze strakke, geometrisc­he stijl is in opmars FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS en ziet er hip en stoer uit. Ideaal voor stoere dierenvrie­ndjes.’’

Alle vier heel druk met job en gezin, maar toch zin om iets nieuws te ondernemen. Met de kinderkled­inglijn Animal Clothing maken Anneke Ludikhuyze en Sanne Verhaegen met hun partners een droom waar.

“We zijn beste vrienden en zien elkaar wekelijks”, begint Anneke Ludikhuyze (29) haar verhaal. “En hoewel we het alle vier druk genoeg hebben, broeden we al een hele tijd op een idee om samen uit te werken. We bouwen samen graag iets op, en dat mocht nu iets meer zijn dan samen kokerellen of een uitstap

plannen. Dat het iets met kinderkled­ing is geworden, is te danken aan het enthousias­me van de vrouwen. We hebben allebei kleine kinderen. Een hele leuke doelgroep om mee aan de slag te gaan, vinden wij.”

Kleinschal­ig

Anneke Ludikhuyze is kinderverz­orgster, haar partner Sandro Luyts zelfstandi­g dakwerker. Ook hun vrienden Sanne Verhaegen en haar partner Jay hebben weinig erva- ring met ondernemen. “Daarom beginnen we heel kleinschal­ig”, ver- telt Anneke Ludikhuyze. “Animal Clothing omvat voorlopig vijf mo- dellen sweaters in de kleuren grijs, wit en zwart. Voor kinderen vanaf 6 maanden tot 12 jaar.”

De sweaters zijn bedrukt met geometrisc­he afbeelding­en van de kop van een olifant, leeuw, giraf, haas of wolf.

“Deze strakke stijl is in opmars en ziet er hip en stoer uit”, zegt Anneke. “Ideaal voor stoere dierenvrie­ndjes. Elk model sweater heeft een eigen naam gekregen. Gerda, Leo, Fernand, Oscar, Lola: leuke, nostalgisc­he namen om het allemaal een beetje speelser te maken voor de kinderen. We hebben de geometrisc­he lijnen van de dierenkopp­en laten inkleuren in felle tinten en dat slaat blijkbaar goed aan. Onze webshop animal-clothing.com staat nog maar een weekje online en de bestelling­en lopen vlot binnen.”

Kerstmodel

Animal Clothing zal volgende week al haar aanbod dierenkopp­en al fors uitbreiden, maar met welke dieren blijft een verrassing. “We willen ook met thema’s werken, zoals binnenkort rond kerst. Twee weken voor de feestdagen lanceren we een nieuwe sweater met een supergrapp­ig kerstdier, ook in dezelfde strakke, driehoekig­e stijl. Ook later willen we onze lijn verder uitbreiden met speciale uitgaven, zoals rond het WK voetbal deze zomer bijvoorbee­ld. We dromen er ook van T-shirts op de markt te brengen, en wie weet ooit zwemkledij. We doen het puur uit plezier, dus alles gebeurt op zijn tijd.”

De sweaters kosten 45 euro en zijn te koop via de webshop. Je kan er ook kleurprent­en van de dierenkopp­en downloaden.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Anneke Ludikhuyze (rechts op de foto), haar partner Sandro en vrienden Sanne en Jay lanceren samen de kledinglij­n Animal Clothing voor kinderen. Annekes en Sandro’s zoontje showt Oscar, de coole wolfsweate­r.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Anneke Ludikhuyze (rechts op de foto), haar partner Sandro en vrienden Sanne en Jay lanceren samen de kledinglij­n Animal Clothing voor kinderen. Annekes en Sandro’s zoontje showt Oscar, de coole wolfsweate­r.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium