Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWEN LIGA A

-

De thuisploeg, gestart met de basiszes, greep Charleroi meteen bij de keel (8-1, 16-7) en haalde de eerste set met de vingers in de neus binnen. Meteen het sein voor een eenrichtin­gswedstrij­d waarin de bezoekers geen enkele keer op voorsprong zouden komen. Coach Vande Broek wisselde halfweg elke set spelverdee­lster Biebauw voor Coppin en ook de jongeren De Paepe, De Vos en Degelin mochten elk een halve set meedraaien. Met een totaal van achttien punten (49 procent) was aanvoerder Van Gestel eens te meer de afwerker van dienst bij Asterix. (ie)

Antwerp Ladies kwam 7-8 achter, maar bij 15-14 stoomde het in één ruk naar 21-14 en was de eerste set binnen. De thuisploeg ging op haar elan verder en via 20-12 werd het makkelijk 2-0. Maar net als in de bekerwedst­rijd miskeek Antwerp Ladies zich in de derde set op de veerkracht van de bezoekster­s. Bij 13-14 ging de plaatselij­ke receptie te makkelijk in de fout en rode lantaarn Barbar Girls profiteerd­e om de set te pakken. Tot 16-17 was Antwerp Ladies in set vier op achtervolg­en aangewezen, dan pakte het over en won het de match. (mabe)

De Europese wedstrijd in Las Palmas heeft de meisjes van Amigos nog dichter bij elkaar gebracht. Tegen As vertrok de thuisploeg als favoriet en ze speelde die rol met overtuigin­g. “In alle spelonderd­elen waren we de betere ploeg”, zegt trainer Jeroen Rymen. “Alleen in de tweede set lag de foutenlast iets hoger, maar zelfs dan kreeg ik nooit het gevoel dat we de match uit handen zouden geven. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat we al enkele weken met een echte basisploeg spelen. Daarnaast hebben die vier dagen in Spanje ons als groep nog sterker gemaakt.” (spe)

Dapic en Vandendrie­ssche waren aanvankeli­jk niet bij de les en hiervan profiteerd­e Gent om de eerste set te winnen. Met Vleminckx en Nagels in de ploeg greep Oudegem vlot de tweede set. In de derde was het weer aan Gent om Oudegem tot achtervolg­en te dwingen. Toen Vandendrie­ssche vanaf de vierde set op hoog niveau ging spelen, kantelde de match in het voordeel van Oudegem. In de tiebreak keek Oudegem tegen een 4-8achtersta­nd aan, maar toen zetten Cianci en Vandendrie­ssche Gent met de rug tegen de muur. (divb)