Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Sorry voor Alles’ keert even terug

- TOM DE LEUR

Met het wegvallen van de quiz Twee tot de Zesde Macht van Bart De Pauw heeft het niets te maken. En dat het programma vorige week nog een Internatio­nal Emmy Award kreeg in New York, is toeval. Al in februari waren de opnames begonnen voor nieuwe aflevering­en van Sorry voor

Alles, dat op 10 december terug is. Om vervolgens weer een tijdje te verdwijnen.

Gisteravon­d, voor de start van de fictiereek­s Tabula Rasa, was op Eén een filmpje te zien waaruit bleek dat het verborgenc­ameraprogr­amma Sorry voor Alles met Adriaan Van den Hoof (45) terugkomt. Op 10 december begint het tweede seizoen, al is “seizoen” een groot woord: er komen maar vier aflevering­en, twee voor en twee na de kerstvakan­tie.

Daarna zal Sorry voor Alles een tijdje verdwijnen, om vervolgens weer op te duiken. Volgens Olivier Goris, netmanager van Eén, is het essentieel dat Sorry voor Alles blijft verrassen. “Routine is dodelijk voor dit programma. Daarom komt er geen klassiek tweede seizoen met acht aflevering­en, zoals bij het eerste seizoen. Sorry voor Alles moet meer een pop-upprogramm­a worden. Nu komen er vier aflevering­en, volgend jaar kunnen dat er twee zijn, misschien in het najaar, misschien in volle zomer, misschien pas over één jaar of twee.”

Nieuwe ploeg

Sorry voor Alles is bedacht door de 25-jarige Kamiel De Bruyne, die zeer nauw betrokken is bij elke aflevering. Kamiel keerde vorige week terug uit New York waar zijn programma de hoogste televisiep­rijs in de wacht sleepte: een Emmy Award.

Dat er binnenkort nieuwe aflevering­en beginnen op Eén, heeft daar weinig mee te maken. Olivier Goris: “Deze vier aflevering­en zijn niet snel bedacht op een bierkaartj­e op het vliegtuig van New York naar Brussel. De eerste opnames dateren al van februari.”

De timing van de nieuwe aflevering­en heeft volgens Goris ook niets te maken met het wegvallen van het populaire spelprogra­mma

Twee tot de Zesde Macht op zondagavon­d, een gevolg van de affaire-Bart De Pauw. “We hebben dat opgevangen met dubbele aflevering­en van Tabula Rasa. Die reeks had met het ritme van één aflevering per week natuurlijk langer geduurd, maar dat vangen we op door op zondagavon­d het sportjaaro­verzicht uit te zenden in plaats van tijdens de week.”

Bij Eén moesten ze vorig jaar wel even slikken toen VTM een deel van het creatieve team achter Sorry

voor Alles wegkocht. Bedenker Kamiel De Bruyne bleef wel bij Eén en er werd een nieuwe ploeg gevormd. Kamiel vormde een tandem met Wannes Deleu, die vorig jaar nog een maand dakloos werd voor zijn driedelige reportage Op Straat. Kamiel en Wannes trokken met de camper van Rome naar Amsterdam om ideeën op te doen voor een nieuwe Sorry voor Alles, wat duidelijk gelukt is.

 ?? FOTO EPA ?? Adriaan Van den Hoof presenteer­t het populaire en in de prijzen gevallen Sorry voor Alles van bedenker Kamiel De Bruyne. Beiden pronken hier met de Emmy Award.
Sorry voor Alles, vanaf 10 december op Eén
FOTO EPA Adriaan Van den Hoof presenteer­t het populaire en in de prijzen gevallen Sorry voor Alles van bedenker Kamiel De Bruyne. Beiden pronken hier met de Emmy Award. Sorry voor Alles, vanaf 10 december op Eén

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium