Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk dat hij voor me opkwam want ik twijfel veel aan mezelf”

- TOM DE LEUR

Koen Wauters heeft ook Melanie MertensPol­ak (19) verrast met zijn “fuck you” aan het adres van de mensen die haar hadden aangepakt op de sociale media. Melanie kreeg pas kort voor haar optreden in The Voice van

Vlaanderen te horen dat de coach “iets” ging zeggen.

Vlak voor Melanie vrij- dag het podium op moest in de tweede liveshow van

The Voice van Vlaanderen,

nam haar coach Koen Wauters haar even apart. Hij vroeg of ze het oké vond dat hij in de uitzending iets zou zeggen over de kwetsende commentare­n die ze op de sociale media over zich heen kreeg.

“Doe maar”, zei Melanie, waarop Koen na haar optreden uitlegde waarom hij tijdens de openingsac­t van de show een pet met het opschrift ‘FUCK’ droeg. Het was een welgemeend­e fuck

you aan de “zure mensen” die de dochter van voormalige zangeres Petra ‘Pitti’ Polak vooral op haar uiterlijk hadden aangepakt.

Een mooi gebaar, vindt Melanie die haar coach zelf had aangesprok­en over de kwetsende commentare­n. “Hij had gezegd dat ik die reacties niet moest lezen, maar ik was te benieuwd en je kunt de negatieve commentare­n er helaas niet uitfiltere­n. Ik had nog nooit in de schijnwerp­ers gestaan en plots stel je vast dat een aantal mensen zich aan jou ergert, ook al kennen ze je niet. Mijn moeder zegt dat zij dat ook heeft meegemaakt toen zij in de belangstel­ling stond. Blijkbaar waren de reacties op haar ook verdeeld. Je had toen nog geen sociale media, maar mijn moeder zegt dat negatieve reacties altijd hun weg vinden.”

“Cyberpeste­n bestaat echt”

Ondanks de oproep van coach Koen Wauters sneuvelde Melanie tijdens de liveshow. Vlak voor ze naar huis ging, sprak Koen haar opnieuw moed in. “Dat doet deugd, want ik twijfel veel aan mezelf. Ik werk hard en ik ben heel gepassione­erd, maar die opmerkinge­n over mijn gewicht en mijn bril hebben echt veel pijn gedaan. Ik ben voor de spiegel gaan staan en dacht: moet ik nu vermageren, is die bril echt nodig? Dat slaat nergens op, natuurlijk, ik ben wie ik ben.”

Melanie studeert om leerkracht te worden in het lager onderwijs. Ze blijft actief op Twitter, Facebook en Instagram. “Ik besef nu dat cyberpeste­n echt bestaat. Niet dat ik extreem hard ben aangepakt, maar het deed wel pijn. Daarom is het zo fijn dat Koen daar iets over gezegd heeft. Anders passeert het gewoon en doet iedereen verder.”

MELANIE MERTENSPOL­AK

Exdeelneem­ster ‘The Voice’ “Ik werk hard en ik ben heel gepassione­erd, maar die opmerkinge­n over mijn gewicht en mijn bril hebben echt veel pijn gedaan.”

 ??  ?? Koen met zijn ‘FUCK’pet naast Melanie MertensPol­ak.
FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN
Koen met zijn ‘FUCK’pet naast Melanie MertensPol­ak. FOTO THE VOICE VAN VLAANDEREN
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium