Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alexander Corryn versiert opnieuw basisplaat­s

(tegen de club die hem niet meer hoefde)

- (stdr)

In Eupen startte Alexander Corryn nog op de bank, maar zaterdag mocht de bescheiden verdediger/middenveld­er opnieuw aan de wedstrijd beginnen. En dat uitgereken­d tegen KV Mechelen, de club die hem naar Antwerp liet vertrekken. Op de Bosuil versierde Corryn dit seizoen na veel wroeten en knokken een basisplaat­s, alhoewel zijn situatie onder Bölöni wankel zal blijven. Maar daar ligt Corryn ogenschijn­lijk niet echt wakker van. “Dat is voetbal: soms loopt het goed, soms iets minder”, zegt Corryn. “Je kan niet altijd spelen, dat moet je kunnen accepteren. Maar ik voel me geen tweede keuze. Bovendien moet je er altijd staan. Als prof weet je dat het snel kan keren. Ik heb mijn best gedaan tegen KV Mechelen, dus nu is het aan de coach. Ik twijfel niet aan mezelf.”

Corryn kon uiteindeli­jk vrede nemen met het gelijkspel tegen zijn ex-club. “Na de rust was er meer druk en waren we gevaarlijk­er, maar ook KV Mechelen kreeg nog kansen. Het was goed, maar het kon beter. We hebben er het beste van proberen te maken. Stevige matchen horen erbij. We kunnen sowieso met vertrouwen naar Kortrijk (achtste finales Beker van België, red.) afzakken, want met wat geluk hadden we wel kunnen scoren.”

Die bekermatch op Kortrijk wordt woensdag (20.00u) al gespeeld. “We hebben weinig tijd, maar we moeten er opnieuw staan. In de beker kan alles.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium