Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Flaterende Hubert doet leider bibberen

Maar Wesley en Limbombe kunnen in slotfase pijnlijke blunder van Club Bruggedoel­man wegvegen

- FRANK BUYSE

G uillaume Hubert moet een paar ploegmaats trakteren. Een blunder van jewelste van de Club Bruggedoel­man had Essevee halfweg de tweede helft op 12 gebracht. Maar Wesley en Limbombe bezorgden met twee heerlijke goals er alsnog voor dat de leider op Jan Breydel zonder puntenverl­ies blijft. Blauwzwart blijft maar winnen, maar heeft wel een keeperspro­bleem.

b

Moest Club Brugge, zo autoritair leider, zich zorgen maken tegen Essevee, met 3 op 21 danig op de dool? Onverstoor­baar leek Club vooraf, gisteren alweer voor de derde match op rij met hetzelfde basiselfta­l. Maar achteraf slaakte heel Jan Breydel een zucht van opluchting. In de eerste helft vond een tam, slordig en onrustig voetballen­de leider geen antwoord op het compacte en behoudende spel van de bezoekers. Die niet alleen prikten, maar ook nog scoorden, een mooie van Iseka. “En in de zestien meter wordt beslist over winst of verlies”, wist Leko achteraf. “Het zware veld speelde ook een rol, maar het is een feit dat we toen niet efficiënt genoeg waren en dat daar nog meer moet worden op gewerkt.”

IJskonijn

In afwachting: meer pressing dus, vroeg Leko aan de rust. Hadden ze goed begrepen. Een snelle kopbalgoal van Mechele stuwde blauw-zwart nog meer naar voor, Essevee verloor zijn strakke organisati­e. Maar de goal viel wel aan de overkant. Verbijster­end, de manier waarop. Walsh brak even uit, stuurde een voorzet voor doel die voor de duikelende Hubert geen enkel probleem mocht zijn. Maar toch kreeg de Waal de bal niet onder controle. ‘Merci’, zei De Pauw, en 1-2 zowaar. Club heeft echt een keeperspro­bleem, al meteen scandeerde het thuispubli­ek “Butelle!” Om dan de ploeg snel weer vooruit te schreeuwen. “Ik wil de supporters daarvoor danken”, aldus Leko. Club stormde richting Bossut. Met succes. Eerst duikelde Vormer nog een bal op de paal, maar toen de ingevallen Wesley van buiten de zestien heerlijk uithaalde, had Bossut geen verhaal: 2-2. Aan de overkant zuchtte Hubert van opluchting. Om even daarna - voor het doel van Bossut het ene hete standje na het andere - te kraaien van vreugde: de knal van Limbombe ging al even mooi binnen als die van Wesley.

Merci, Anthony! Daarmee hielp Limbombe Club dit seizoen al voor de derde keer in de slotfase aan de zege. Voor het eerst thuis, eerder gebeurde het al op Charleroi en op Oostende. “Ik zag heel het stadion loos gaan”, grijnsde de flankaanva­ller achteraf,

cool als altijd. Anthony Limbombe is een ijskonijn. Houdt ook niet van interviews. Dan is zijn broer Stallone bij Antwerp een stuk uitbundige­r. Maar Anthony is intussen wel een zekerheid bij Club Brugge, waar ze intussen weten welk verschil hij kan maken. Gisteren kreeg hij het dus tegen het laag staand blok van Zulte Waregem opnieuw voor mekaar. “Voor de rust ging het moeizaam, maar in de tweede helft kon ik meer acties maken, ook omdat Zulte Waregem er wat door zat”, legde hij achteraf uit. “De ruimte lag op de flank en we bleven maar doordrukke­n. Zelfs toen het 1-2 werd, begon ik niet te wanhopen. Het was vooral zaak zo snel mogelijk de 2-2 te maken. Daar zorgde Wesley voor. En toen die bal voor mijn voeten viel, wist ik wat te doen: onmiddelli­jk trappen.”

Waarop de matchwinna­ar een spurt inzette naar de andere kant van het veld. Naar zijn ouders. “Die er altijd zijn. Ik dacht meteen aan hen. Het was ook zo speciaal omdat het thuis was en het hele stadion ontplofte. Een onbeschrij­flijk gevoel.”

Butelle

Het is niet altijd even gestroomli­jnd en het kost nog te veel moeite en kansen, maar Club blijft winnen. Eén speler van blauwzwart kon zich gisteren niet goed voelen. “Of we een keeperspro­bleem hebben? Wat denk je zelf?”, zuchtte Leko. “Guillaume en Ethan zijn twee jonge doelmannen. Dit maakt deel uit van het leerproces waar ze door moeten.”

En zo lijkt een terugkeer van Butelle - aan de voorbereid­ing begonnen als vierde keeper en op overschot - plotseling wel erg waarschijn­lijk. “Ludo traint goed, alle vier de keepers trouwens. Hij had misschien even een dipje, maar echt helemaal weg is hij nooit geweest”, aldus Mechele. “We zullen zien hoe Guillaume nu met zijn fout omgaat en wie donderdag in doel staat, maar dat zijn problemen voor de coach.”

 ?? FOTO'S BELGA ??
FOTO'S BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium