Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn ploeg toont zich mentaal ijzersterk”

Peter Maes ziet Waaslander­s punt pakken met negen man

- ROGER COX

Coach Jonas De Roeck had een reactie gevraagd van zijn spelers en kreeg die ook. De organisati­e van STVV stond er, voor doelman Pirard was het 90 minuten koukleumen. Alleen, deze keer neep voorin het schoentje. Zelfs tegen negen man werd het gaatje niet gevonden. Resultaat: Peter Maes bleef dit seizoen met Lokeren voor de tweede keer overeind op Limburgse bodem. “Ze kunnen niet scoren tegen ons”, lachte de coach in zijn vuist.

“Resoluut.” Zo omschreef de Lokerse coach de leiding van Nicolas Laforge. Waarmee hij impliciet aangaf dat hij de Waalse ref streng vond. Over de rode kaart van Rassoul had hij zo zijn twijfels. “Een intensieve tussenkoms­t, ja. Maar volgens mij had hij wel de bal.” Na het zien van de beelden zal Maes moeten toegeven dat de 21-jarige Senegalees weinig bal en veel Bezus meehad. De uitsluitin­g was dus verdedigba­ar. En… kwam de Waaslander­s nog goed uit ook.

“De bal viel niet goed”

Jonas De Roeck: “Ik vond dat wij heel sterk van start gingen. Gezond agressief en met drang naar voor. We vonden ook de vrije ruimtes. Ik had dus liefst met elf tegen elf voortgespe­eld.”

Maar na de rode kaart van Rassoul wijzigde het scenario. De bezoekers plooiden meer terug.

“Vanaf dat ogenblik werd het moeilijker om een opening te creëren”, aldus De Roeck. “Ik kan mijn jongens niks verwijten. We bleven proberen, voornameli­jk via de flanken. Zoals dat hoort bij een overtal. Vanaf de zijkanten werden de ballen in de zestien gepompt. Maar hun centrale verdediger­s en hun doelman speelden een sterke match. Bovendien zie je dat de bal even niet wil rollen voor ons. Hij viel nooit voor de juiste voet. Jammer, want je weet in zo’n situatie dat die eerste goal de belangrijk­ste is. Als die eenmaal valt, win je dit soort wedstrijde­n.”

Peter Maes knikte. “Over de oorzaken waarom we hier op Stayen in de problemen kwamen, ga ik niet uitweiden. Ik onthoud alleen het positieve en dat is dat we een punt meepakken op de bus. Leuk als je weet dat je twee uur voor de boeg hebt.”

Maes was vooral lovend over de tactische discipline die zijn spelers getoond hadden na de eerste en vooral na de tweede rode kaart.

“Ik moet mijn ploeg een compliment geven. De omstandigh­eden waren heel moeilijk. Maar de organisati­e stond er. Ik zag twee fantastisc­he centrale verdediger­s en een sterke doelman. Met 10 tegen 11 gaven we zelfs minder weg dan in de beginfase. Dat betekent dat dit team mentaal ijzersterk is. Niet vergeten dat we naar Sint-Truiden kwamen na een 0-3 thuisneder­laag.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De sterke Filipovic houdt Bezus af.
FOTO PHOTO NEWS De sterke Filipovic houdt Bezus af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium