Gazet van Antwerpen Stad en Rand

''Gewoon ons ding blijven doen''

Lierse temt nu ook zwart beest en pakt 18 op 18

- KURT GULDENTOPS

Een goed georganise­erd en bijzonder efficiënt Lierse breide zaterdag een vervolg aan zijn succesreek­s met een 12uitzege bij zwart beest Roeselare. Meteen 18 op 18 voor de Pallieters, die bovendien naar de vierde plaats springen in het algemene klassement.

In twee seizoenen 1B slaagde Lierse er geen enkele keer in van Roeselare te winnen. Tot zaterdag. Op Schierveld­e verwezen de herboren Pallieters hun verdoemde statistiek definitief richting prullenman­d. Goals van Ivan Yagan en Dodo Elgabas bezorgden geelzwart zowaar een zesde zege op rij. Een knappe 18 op 18 dus voor Lierse en de beloning mag stilaan ook gezien worden. Niet alleen voeren de Lierenaars de tweede periode aan met een marge van vier punten, bovendien wipte het gezelschap van coach Will Still naar de vierde plaats in het algemene klassement. Met de drive en vastberade­nheid van de jongste weken lijkt Lierse niet zinnens die post snel weer uit handen te geven.

Organisati­e

Voetbalt Lierse dan zoveel beter dan in de eerste competitie­weken? Neen. Realistisc­her dan? Zeer zeker. Ook in Roeselare gooide Will Still zijn recept van een perfecte organisati­e en een dodelijke tegenprik op tafel. En alweer proefde het gerecht heel zoet. Met Ivan Yagan deze keer als smaakmaker. De winger brak meteen na rust de partij open met een schitteren­de treffer.

“Een mooie goal, ja”, glunderde Yagan. “Maar ook een treffer waarin heel veel noeste arbeid stak. Iedereen verwacht dat ik die bal in de verste hoek zal schilderen, maar het is kwestie van het juiste moment te kiezen. Soms oogt het knullig, nu ging hij mooi binnen. En hij levert ons punten op, enkel dat is van tel voor mij.”

Yagan zou twintig minuten voor tijd ook een aandeel opeisen in de tweede Lierse treffer door het leer panklaar te leggen voor Dodo Elgabas.

“En dan denk je toch op rozen te zitten, maar volgt vier minuten later al de aansluitin­gstreffer van de thuisploeg. Dan weet je dat er nog een lastig slotkwarti­er wacht, maar net als de voorbije weken hebben we stand weten te houden. Er steekt momenteel zoveel wil en mentalitei­t in dit Lierse. We vormen een hecht team en werken voor elkaar. Koppel dat aan de kwaliteit die we hebben en zo maken we het iedere tegenstand­er lastig.”

En dus rijst de vraag: waar moet het na zijn zesde opeenvolge­nde zege eindigen voor dit Lierse?

“Ach, we moeten niet naar boven kijken, maar evenmin achterom”, vindt Ivan Yagan. “Gewoon ons ding blijven doen, daar draait het om. Uiteraard zullen we nog een keer uitschuive­n, maar dan is het zaak om de week nadien de rug opnieuw te rechten. Constant zijn, dat is belangrijk in 1B.”

Een goal en een assist tegen ex-coach Fred Vanderbies­t, die de winger veelvuldig op de bank hield. Het zette Yagan niet aan tot het uiten van revanchege­voelens.

“Neen hoor. Mijn verstandho­uding met Fred was perfect. Alleen kon hij door blessures amper een beroep doen op mij. Het lot wou dat ik pas na zijn vertrek mijn beste niveau haalde. Maar ik waardeer hem zeker als trainer.”

 ?? FOTO BELGA ?? Elgabas wijst naar de hemel na zijn goal.
FOTO BELGA Elgabas wijst naar de hemel na zijn goal.
 ?? FOTO BELGA ?? Ivan Yagan.
FOTO BELGA Ivan Yagan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium