Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Doren derde keer laureaat Gouden Stick

- jbr)

Arthur Van Doren, de 23jarige Red Lion van Dragons, mag zich voor de derde keer al de beste Belgische hockeyer van het jaar noemen. Van Doren ontving de Gouden Stick en won ook de publiekspr­ijs.

Ondanks zijn indrukwekk­ende staat van dienst is Van Doren nog altijd maar 23 jaar oud. Hij speelt al lange tijd als sluitstuk in de verdedigin­g bij Dragons en de Red Lions. In beide teams heeft hij zich onmisbaar gemaakt.

Van Doren vertrok de ochtend na de uitreiking van de Gouden Stick al meteen naar India waar hij met de Red Lions aan de World League deelneemt. Zaterdag 2 december treden de Belgen daar aan tegen Argentinië. Ze kunnen revanche nemen voor de verloren olympische finale in Rio.

“Ik ben natuurlijk heel blij met deze prijs, maar ik doe het niet voor individuel­e prijzen. Ik heb natuurlijk wel het voordeel dat ik met Dragons vaak in beeld kom. We spelen ieder seizoen play-offs en EHL. Bovendien ben ik er met de Red Lions ook altijd bij. Ik had die Gouden Stick deze keer eigenlijk niet verwacht. Ik dacht dat hij eerder naar Maxime Plenneveau­x van Léopold zou gaan. Plenneveau­x werd topschutte­r in de competitie, maar in de play-offs was hij er niet meer bij”, aldus Van Doren. Bij de vrouwen ging de Gouden Stick naar Alix Gerniers van Gent. Arthur De Sloover van Beerschot werd de beste belofte bij de mannen, bij de vrouwen ging die onderschei­ding naar Stephanie Vanden Borre van

Gent.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium