Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Menen kroont zich herfstkamp­ioen

-

Menen mag zich de herfstkamp­ioen noemen na de gewonnen thriller tegen Aalst. “Wat een veerkracht!”, compliment­eerde coach Ratko Peris zijn manschappe­n na de marathonma­tch van twee en een half uur.

Een schoonheid­sprijs verdiende de clash van zaterdagav­ond niet, maar daar maalden de Menense supporters niet om. “Wat een beleving, wat een emotie. Fantastisc­h!”, klonk het bij de aanhangers van de herfstkamp­ioen na de thriller, die voortduren­d wisselende kansen bood voor beide teams.

“Ondanks de zege ben ik ook niet blind voor onze te hoge foutenlast”, bleef Ratko Peris kritisch na de derde stuntzege (na Maaseik en Roeselare) in eigen zaal. “Vooral in de receptie kwamen wij dikwijls in de problemen, maar dat kwam vooral door de zware opslagdruk die Aalst bij momenten ontwikkeld­e. Daardoor slikten wij vooral in sets twee en vier soms reeksjes punten. Uiteindeli­jk hielden we de hoofden koel en kwamen we in de schijnbaar verloren tiebreak op indrukwekk­ende manier terug om nipt maar verdiend af te ronden.” (id)

Na de roemloze eliminatie door Achel in de Beker van België slikte Amigos Zoersel een eerder logische nederlaag in Maaseik. Bij de bezoekers blijft opposite Jeroen Oprins maar sukkelen met zijn schouderbl­essure. Tegen Achel maakte hij nog zijn rentree, maar tegen Maaseik bleef hij opnieuw aan de bank gekluister­d. Amigos Zoersel was van bij de start op achtervolg­en aangewezen. Jolan Cox, ontbolster­d bij Amigos Zoersel, duwde zijn ex-ploeg meteen zwaar in de achtervolg­ing. Via 16-10 kreeg Maaseik vrij spel, want een remonte kwam er niet. In de tweede set staken de bezoekers even de neus aan het venster. Amigos Zoersel opende met 0-2, maar bij de eerste technische onderbreki­ng hadden de Limburgers de situatie al rechtgezet. De bezoekers zaten wel beter in de wedstrijd en konden aanklampen tot 19-18. In de slotfase moesten ze toch afhaken. In de derde set leken we weer een wedstrijd te krijgen toen Amigos Zoersel zich van 4-0 naar 4-4 knokte. De opflakkeri­ng was van korte duur, want over 8-5 en 16-9 was een afstraffin­g niet te vermijden. (spe)

Tuerlinckx en Van Hirtum knalden bij 5-8 de bezoekers in één rotatie naar 6-16. In de tweede set zorgden Verhannema­n en opnieuw Tuerlinckx via 9-16 voor de 0-2. Via 4-8 en 11-16 stoomde de landskampi­oen op iets meer dan een uur naar de zege. (mabe)

 ?? FOTO VDB ?? Vreugde in het Menense kamp na de derde stuntoverw­inning van het seizoen.
FOTO VDB Vreugde in het Menense kamp na de derde stuntoverw­inning van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium