Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We staan voor een moeilijk seizoen”

Berchem Sport zit in de hoek waar de klappen vallen

- HUGO FRET

Een gebrek aan zowel concentrat­ie achteraan als efficiënti­e vooraan kostte Berchem de drie punten. Bovendien werd Roy Mauro uitgeslote­n en kreeg aanvoerder Tim Verstraete­n zijn derde geel.

Zonder de geschorste Absisan en met De Wilde op de bank begon Berchem Sport met Matti Van Minnebrugg­en als centrale verdediger en Light Nwokoro als linksachte­r. “We startten goed aan een vrij hoog tempo”, merkte Berchem-coach Nicky Hayen terecht op. “Dat leverde ons onmiddelli­jk enkele kansen op, maar de pogingen vanop afstand misten nipt hun doel. Gaandeweg de eerste helft lieten we jammer genoeg de snelheid uit onze acties zakken en begonnen we op het tempo van de thuisploeg te spelen. De vrije ruimtes werden niet meer opgezocht en het dreigende verdween uit ons spel.”

“Tijdens de rust trachtten we een en ander te corrigeren. Het is natuurlijk ontgoochel­end als je dan na amper twee minuten spelen toch een tegendoelp­unt moet incasseren. In eerste instantie redde onze doelman nog, maar ook op de tweede bal bleken we niet scherp genoeg te reageren. Even later kwamen we goed weg bij een mogelijke penaltyfas­e, maar dan scoren we via Gregory Carrez een mooie gelijkmake­r. Daarna volgde hetzelfde verhaal als in de aanvangsfa­se van de match, aangevuld met een dosis pech. Roy Mauro maakte twee keer een overtredin­g om geen balverlies te lijden nadat de scheidsrec­hter in de weg liep. Na een kort opstootje kreeg ook thuisspele­r Hoebregs rood en moesten we met tien tegen tien verder. Patro Eisden kreeg de vrije trap mee, stuurde een simpele lange bal richting ons doel en kon daaruit de winnende treffer scoren. Alweer miscommuni­catie en een gebrek aan concentrat­ie achteraan.”

Voldoende kwaliteit

“We hoeven niet te panikeren, maar het wordt tijd dat de jongens zichzelf leren belonen voor hun inspanning­en. We wisten dat we als promovendu­s voor een moeilijk seizoen stonden. Onze kern heeft voldoende kwaliteite­n voor de eerste amateurafd­eling, maar er wordt nog te vaak gespeeld en gedacht op niveau van 2B. De competitie is echter nog lang en ik zie wel degelijk progressie. Tegen Seraing krijgen we al een nieuwe kans.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Berchemspe­ler Landro Zorbo in duel met Wanya.
FOTO TOM PALMAERS Berchemspe­ler Landro Zorbo in duel met Wanya.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium