Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Soms moet je tevreden zijn met een punt”

Doelpuntlo­os gelijkspel voor Rupel Boom

- PETER NYS

Rupel Boom is in Harelbeke geen drie punten gaan halen. De ploeg van trainer Urbain Spaenhoven kwam op WestVlaams­e bodem zelfs niet tot scoren. Voor de Bomenaars is het ook het eerste puntenverl­ies sinds de onderlinge nederlaag met de leiders. Maar van paniek is geen sprake. “Er is nog niks beslist over de titel”, stelt Spaenhoven fors.

Rupel Boom speelde gisteren voor het eerst dit seizoen gelijk. Het was ook de eerste keer in dertien matchen dat de Steenbakke­rs niet tot scoren kwamen. “Maar het was ook de eerste keer dat Harelbeke thuis niet won”, zegt trainer Spaenhoven, die goed op de hoogte is van statistiek­en.

Taaie ploeg

“Zij hadden tot nu toe nog het maximum van de punten voor eigen publiek. Dan is een doelpuntlo­os gelijkspel zeker geen slechte uitslag, al hadden we wel de betere kansen. Zij zagen weliswaar twee goals afgekeurd worden, maar dat lijkt me nogal logisch als je twee meter buitenspel loopt. Harelbeke is zo’n typisch taaie ploeg die teert op een strakke organisati­e. Zij hielden dit seizoen al acht keer de nul, dat zegt wel iets. Ik koos opnieuw voor vijf man achterin omdat ik vond dat we de voorbije weken te veel goals om de oren kregen. Als je er telkens drie of vier moet maken om te winnen, speel je nooit kampioen. Ik liet mijn backs wel heel hoog staan, in tegenstell­ing tot de thuisploeg, waar de verdediger­s netjes op de eigen helft bleven. Ik vind een gelijkspel in principe maar niks, wij spelen altijd om te winnen. Maar soms moet je eens tevreden zijn met een puntendeli­ng en met deze kan ik wel leven. Daarom besloot ik voor één keer ook om geen risico's te nemen in de slotfase.”

Nog niks beslist

Leider Sparta Petegem loopt zo wel weer vijf punten uit. “Dat is zo, maar dat houdt me momenteel niet echt bezig”, beweert de coach van Rupel Boom. “Compliment­en voor hen omdat ze nog niet verloren. Ze staan dan ook terecht aan kop. Maar niemand speelt op dit niveau een seizoen zonder nederlaag. Ze zitten al een tijdje in een flow, maar eens dat eerste verlies er komt, volgen mogelijk er mogelijk nog meer nederlagen. Ik begon met Rupel Boom ooit eens met zevenenvee­rtig op eenenvijft­ig aan het seizoen en toch werden we geen kampioen. Om maar te zeggen dat er nog lang niks beslist is.”

 ?? FOTO VDB ?? Pittig kopduel met Jens De Paepe en Dylan Descheemae­cker.
FOTO VDB Pittig kopduel met Jens De Paepe en Dylan Descheemae­cker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium