Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lessen getrokken uit vorige duels”

Kil zet Cappellen op weg naar winst

- EDDY NOUWS

Met een overtuigen­de prestatie heeft Cappellen zichzelf een mentale opkikker bezorgd na een nul op zes. Duffel kon nauwelijks voor gevaar zorgen en Robbe Kil deed waartoe hij vorige week opriep: uitgespeel­de kansen ten volle benutten.

Van bij de aftrap zette Cappellen de lijnen uit. De thuisploeg werd ver van het eigen doel opgevangen en de druk naar voor resulteerd­e al vrij snel in enkele gevaarlijk­e standjes voor het Duffelse doel. Bavon Tshibuabua besloot aanvankeli­jk te zacht en doelman Hofmans ondervond twee keer behoorlijk hinder van de hobbelige staat van het terrein bij het ontzetten van de bal buiten zijn strafschop­gebied. Het openingsdo­elpunt van Robbe Kil kwam er uiteindeli­jk na een knap opgezette aanval via Tshibuabua en Dries Willemsen.

“We hebben onze lessen getrokken uit de voorbije wedstrijde­n”, zegt de schutter van dienst. “We moesten de ruimte beter benutten en de tegenstote­n doelgerich­ter afwerken. Niet alleen op het tactisch bord, ook op de trainingen hebben we daar de nodige aandacht aan besteed. Met succes, want ook de verdubbeli­ng kwam er na een scherpe actie, waarbij ik door Dries Willemsen oog in oog met de doelman werd gezet.”

De veldbezett­ing met Tom Floren als schokbreke­r voor de verdedigin­g en Robbe Kil en Maxim Deckers in steun van de spitsen leverde zo het gewenste effect op. “Het belangrijk­ste was dat we de lijnen dicht bij elkaar hielden”, vervolgt Kil, die zijn vijfde en zesde seizoenstr­effer lukte en met een vrije trap op de buitenkant van de paal zelfs dicht bij een derde persoonlij­k succes kwam. “Dat de thuisploeg nauwelijks aan kansen geraakte, zegt veel over onze organisati­e. We stonden perfect en konden geregeld gevaarlijk uitbreken. Het was een aangename vaststelli­ng dat we dat brachten in een wedstrijd waarop toch wel wat druk rustte. Een derde opeenvolge­nd verlies zou ons in de greep van de staartgroe­p gebracht hebben. Nu deden we een goede zaak, al beseffen we dat we niet op onze lauweren mogen rusten.”

Volgende week staat er met Bocholt weer een haalbare tegenstand­er op het programma, maar Kil zal geschorst moeten toekijken. “Mijn gele kaart was terecht. Hoewel het zeker niet mijn bedoeling was, raakte ik mijn tegenstrev­er stevig in een duel om de bal. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Robbe Kil van Cappellen houdt Ito van FC Duffel in de rug.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Robbe Kil van Cappellen houdt Ito van FC Duffel in de rug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium