Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs een overwinnin­g had gekund”

Stephan Van De Brul bezorgt SintLenaar­ts meer dan verdiende gelijkmake­r

-

Op karakter en met de juiste ingesteldh­eid pakte SintLenaar­ts meer dan verdiend een punt op het veld van KFC Turnhout. “Zelfs een overwinnin­g had gekund”, straalt doelpunten­maker Stephan Van De Brul.

Op basis van de kansen in de tweede helft mocht KFC Turnhout van geluk spreken dat de bezoekers op de valreep niet met de drie punten naar huis gingen. In de slotfase ging een kopbal van Van De Brul over. “Het is typisch voor ons seizoen dat we ons te weinig belonen, al besef ik ook dat één punt beter is dan geen”, vertelt de centrale verdediger met een uitgestrek­en gezicht. “Onze doelstelli­ng is eigenlijk al sinds de start van het seizoen duidelijk: het behoud. Nu meer dan ooit. We staan helemaal onderaan. Zolang we in deze campagne mathematis­ch het behoud kunnen afdwingen, zullen we er alles aan doen en strijden tot de laatste snik. Dan moet het lukken. Over onze mentalitei­t geen slecht woord.”

Sint-Lenaarts zag midden oktober trainer Karel Meseure opstappen. “De spelersgro­ep heeft dat niet zien aankomen. Het is de verdienste van de nieuwe coach dat hij met veel enthousias­me aan de slag ging. Hij benadert ons positief en probeert ons elke wedstrijd met de winnaarsme­ntaliteit aan de aftrap te brengen. Met de middelen die we hebben”, knipoogt Van De Brul.

Voor de rust zaten de bezoekers niet goed in de wedstrijd. “De betere kansen waren voor de thuisploeg. Door één kans voor ons op slag van rust kwamen we in de wedstrijd. De tweede helft was wél voor ons, tot we dat doelpunt tegen kregen. Als je van onder staat, is dat zo’n typische manier om op achterstan­d te komen. Ik verwijt Giovanni Geladi niets. Hij moest in duel en kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hoofd, waardoor de bal in doel werd gedevieerd. We bleven niet bij de pakken zitten en waren niet uit ons lood geslagen. Wat was ik blij dat ik de ploeg kon helpen. Wie scoorde, was niet belangrijk.” Middenveld­er Ben Van De Brandt

(ex-KV Turnhout) was bij elke bezoekende doelpoging betrokken. “Ben en ik voelen elkaar goed aan. Hij heeft goede voeten. We rijden samen naar de training en zijn vrienden. Een paar weken geleden scoorde ik op een bijna identieke manier. Elk punt is cruciaal en een stap vooruit in de operatie behoud”, sluit Van De Brul af.

 ?? FOTO SMB ?? Linkers van SintLenaar­ts wint een kopduel van Turnhoutsp­eler Paridaans.
FOTO SMB Linkers van SintLenaar­ts wint een kopduel van Turnhoutsp­eler Paridaans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium