Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We krijgen maar geen lijn in onze prestaties”

Yannick Schots en Ternesse lijden zware thuisneder­laag tegen efficiënt Kampenhout

- STIJN DRUANT

Geen vervolg op de mooie uitzege in WoluweZave­ntem, maar opnieuw een zwarte zondag. Dat werd het gisteren voor Ternesse. Op eigen veld gingen de Wommelgemn­aren met de billen bloot tegen het nochtans bescheiden Kampenhout. Zeker nadat Steve Nuyts rood had geslikt, gingen Yannick Schots en co nog helemaal kopjeonder.

“Ik was al wat gefrustree­rd na mijn derde gele kaart, maar tijdens mijn reactie had ik nooit echt de intentie om de man te raken”, zegt Nuyts, die een dikke twintig minuten voor tijd met rood van het veld moest voor natrappen.

Zijn uitsluitin­g zou meteen het definitiev­e kantelpunt in de wedstrijd betekenen. “Ik raakte

mijn tegenstand­er (die al op de grond lag na een

fout van Nuyts, red.). De scheidsrec­hter heeft dus correct gehandeld. Maar laten we ook eerlijk zijn: van onze kant was het niet goed.”

Nochtans was Ternesse voor rust nog wel op voorsprong gekomen, al stonden de bordjes snel alweer gelijk. Vanaf die Kampenhout­se gelijkmake­r doofde het licht bij de Wommelgemn­aren langzaam uit. Nuyts: “Na die 1-1 hadden we beter moeten uitverdedi­gen en minder ruimte moeten laten. We hadden ook hoger moeten blijven spelen.”

Ook Yannick Schots, een van die andere patrons bij Ternesse, kon niet beletten dat Kampenhout brandhout maakte van de thuisploeg. “Zeker tegen een ploeg als Kampenhout, die met nul op vijftien naar ons was gekomen, moeten we veel meer kunnen brengen. We zakten te diep terug, speelden veel te slordig en zonder overleg. Bovendien lieten we Kampenhout te makkelijk scoren en creëerden we zelf veel te weinig. Met tien man hebben we nog alles of niets gespeeld, maar het mocht niet zijn”, verwees Schots, naar het efficiënte Kampenhout dat in het slot op de counter de voorsprong nog kon opdrijven naar 1-4.

“We werden nooit echt weggespeel­d, maar slikken wel weer vier tegendoelp­unten. Dat zorgt toch voor een wrang gevoel. Die rode kaart voor ons bleek het kantelmome­nt. Als we met elf bij een 1-2 achterstan­d nog hadden kunnen terugkomen, had die gelijkmake­r ons een boost kunnen gegeven. Maar goed, dat is praat achteraf. Op deze manier kunnen we moeilijk een verlengstu­k breien aan een zege zoals die van vorige week. Daar moeten we echt aan werken. Het is al het hele seizoen van dat. De ene week alles, de andere week niks. We spelen ook nauwelijks gelijk, hé. Dat is geen toeval.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Thomas Stevens (achteraan) zet druk op Lusadusu Nsimba van Kampenhout. Ternesse ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen de VlaamsBrab­anders.
FOTO KOEN FASSEUR Thomas Stevens (achteraan) zet druk op Lusadusu Nsimba van Kampenhout. Ternesse ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen de VlaamsBrab­anders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium