Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal en karakter getoond”

Willem Brouwers kan leven met 33 gelijkspel van Nijlen op Termien

- (gsb)

Opnieuw geen zege buitenshui­s voor Nijlen. Al mag blauwwit wel terugkijke­n op een knappe prestatie op het veld van het Limburgse Termien. In het 33 gelijkspel kon iedereen zich uiteindeli­jk vinden.

Een staalharde trap van thuisspele­r Ulenaers op Nijlengoal­ie Neuts betekende het begin van een leuke wedstrijd, waarin de thuisploeg ook al snel op voorsprong kwam.

“Termien ging echt furieus van start”, zegt Willem Brouwers, die voor een van de Nijlense doelpunten zou zorgen. “Het was een kwartier lang happen naar adem. Gelukkig kwamen we na die 1-0 beter in de match. Mijn afgeweken vrije trap in doel was een kantelmome­nt, daarna werden we de baas.”

In de slotminute­n van de eerste helft was er dan opnieuw tijd voor vuurwerk. Een lepe Ulenaers wrong zich tussen verdediger en uitgekomen doelman in. Vanuit de draai schoot hij de bal voorbij Neuts in doel. “Al was dat volgens mij altijd buitenspel”, sakkerde Brouwers.

Maar Nijlen bleef ook na die tweede Limburgse treffer niet bij de pakken zitten en diende Termien meteen van antwoord. De Cnaep was er als de kippen bij om een blunder van Termiendoe­lman Bruno af te straffen. “Die gelijkmake­r vlak voor rust heeft ons een gigantisch­e boost bezorgd. Na de pauze zijn we verdergega­an op ons elan. Termien kreeg wel nog een grote mogelijkhe­id op de 3-2, maar nadien was het al Nijlen wat de klok sloeg. We hebben hier een voorbeeldi­ge mentalitei­t getoond en er hard voor gevochten met veel duelkracht. Daarnaast was ook het voetbal goed. Na een mooie aanval kwamen we via Marien ook op voorsprong, die het leer van ver met erg veel gevoel in doel pegelde.”

Zo leek Nijlen op weg naar de zege, maar even later werd het toch nog 3-3. “Spijtig van die gelijkmake­r. Door een knullig afgeweken bal lopen we de drie punten mis. Al moeten we ook eerlijk zijn. Op zich is dit een billijk gelijkspel. Beide ploegen hebben hun kansen gehad. Het is trouwens voor geen enkele ploeg makkelijk om op Termien te komen spelen. Een punt is hier zeker geen slecht resultaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium