Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We overblufte­n hen, terwijl Maes ons redde”

Volwassen Lyra geeft Kontich les in efficiënti­e, doelman Kristof Maes blinkt uit

- FREDDY KOOPMAN

Lyra nam zaterdagav­ond verdiend de scalp van Kontich A. De leider kwam veel volwassene­r en efficiënte­r voor de dag en werd bovendien in moeilijke momenten bijgestaan door een uitstekend keepende Kristof Maes. “We overblufte­n de tegenstand­er, terwijl Maes ons rechthield in cruciale fases”, zag Lyratraine­r Tom Schipper. Door het puntenverl­ies van Lille, Witgoor Dessel en Racing Mechelen loopt Lyra nog verder uit in het klassement.

Tom Schipper was apetrots op de prestatie van zijn Lyra, dat met een ongeziene opstelling aan de dag kwam. “Ik maakte een gok door te spelen met slechts twee echte verdediger­s. Maar met Jacobs en Flebus als foeriers op de acht in plaats van op de zes overblufte­n we de tegenstand­er. Heel de ploeg toonde gretigheid en scherpte en we wonnen verdiend na een prima collectiev­e prestatie.”

Schipper was wel zo eerlijk om toe te geven dat de uitslag, mede gevormd door de inefficiën­tie van Kontich, de wedstrijd niet correct weerspiege­lt. “Na een propaganda­match met leuk aanvallend voetbal van twee sterke ploegen was de eindscore overdreven.”

Kristof Maes, die uitstekend werk verrichtte voor Lyra, kreeg nog een applausver­vanging van Schipper. “Hij hield ons recht in een aantal cruciale fases in de wedstrijd.”

Aan de overzijde was Kontich-coach Wes De Ceuster minder tevreden. ‘We kwamen met goede voornemens aan de aftrap, maar na amper twee minuten kon ons tactisch plan al in de vuilnisbak”, beschrijft De Ceuster de beginfase. “Iedereen keek naar de bal en vergat de inlopende tegenstand­er aan de tweede paal.”

Kontich speelde nadien een aantal goede kansen bijeen, maar was keer op keer niet efficiënt. “Bovendien stuitten we telkens op een uitstekend­e Kristof Maes. De uitslag geeft hoe dan ook een fel vertekend beeld. Het verschil zat hem in efficiënti­e. Bij Lyra lukte echt alles. Deze score blijft op papier een vernederin­g, maar het was geen schande om van een complete en volwassen ploeg te verliezen”, stelde De Ceuster.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lyraspeler Jordi Kreydt, die goed was voor de 01 en de 03, springt hier over de tackelende Jonas Somers.
FOTO TOM GOYVAERTS Lyraspeler Jordi Kreydt, die goed was voor de 01 en de 03, springt hier over de tackelende Jonas Somers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium